'Türk-Bulgar İlişkileri Dünyaya Örnek Olacak Nitelikte'

Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vılçev: 'Bulgaristan ve Türkiye arasında yürütülen iş birliği Avrupa ve dünyaya örnek olacak nitelikte. Bulgaristan her zaman bu prensipte devam edecektir. İki ülke arasında ilişkilerin daha da artması için çalışmalara devam edeceğiz'

'Türk-Bulgar İlişkileri Dünyaya Örnek Olacak Nitelikte'
Bulgaristan'ın Edirne Başkonsolosu Vasil Vılçev, "Bulgaristan ve Türkiye arasında yürütülen iş birliği Avrupa ve dünyaya örnek olacak nitelikte. Bulgaristan her zaman bu prensipte devam edecektir. İki ülke arasında ilişkilerin daha da artması için çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

Vılçev, Bulgaristan'ın "Milli Günü" kutlamaları nedeniyle Sveti Georgi Kilisesi'de rahip Aleksandır Çıkırık'ın yönettiği ayine katıldı.

Daha sonra gazetecilere konuşan Vılçev, 3 Mart'ın Bulgaristan'ın "Milli Günü" olarak kutlandığını anımsattı.

Türkiye ile ilişkilerini de değinen Vılçev, "Bulgaristan ve Türkiye arasında yürütülen iş birliği Avrupa ve dünyaya örnek olacak nitelikte. Bulgaristan her zaman bu prensipte devam edecektir. İki ülke arasında ilişkilerin daha da artması için çalışmalara devam edeceğiz." dedi.

- Halk oyunları gösterisi iptal edildi

Daha sonra kutlamalara Karaağaç Mahallesi'ndeki bir restoranda devam edildi.

Başkonsolos Vılçev, burada yaptığı konuşmada da, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan askerleri saygı ve rahmetle andıklarını belirterek, katılımcıları saygı duruşuna davet etti.

İki komşu ülke arasındaki iş birliğine yönelik son yıllarda önemli adımlar atıldığını vurgulayan Vılçev, "İki ülke arasındaki ikili ilişkiler çok gelişmiş durumda. En yüksek politik düzeyde görüşmeler yapılıyor. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ve Bulgaristan Cumhurbaşkanı Boyko Borisov arasında çok iyi ilişkiler var. Aynı zamanda alt yapısı olan çok güzel çalışmalar yapılıyor. Kültür alanında önemli gelişmeler var. Bilindiği gibi İstanbul'daki Demir Kilise'nin açılışı gerçekleşti. Ortak festivaller ve programlar yapılıyor." diye konuştu.

Avrupa Birliği Dönem Başkanlığının Bulgaristan'a geçtiğini de hatırlatan Vılçev, 26 Mart tarihinde ülke liderlerinin katılımıyla Varna'da geniş bir toplantı yapılacağını kaydetti.

Programda katılımcılara baharın gelişini simgeleyen kırmızı ve beyaz ipten oluşan "Baba Marta" bilekliği de dağıtıldı.

Bu arada halk oyunları ekibinin gösterisi Afrin'de şehit düşen Türk askerlerinin anısına saygı nedeniyle iptal edildi.

Kaynak: AA