Şehitler İçin Türk Bayrağı Çağrısı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, terör örgütlerine karşı Afrin’de yürütülen operasyon sırasında şehit düşen 8 Mehmetçik’in anısını yaşatmak ve birlik ve beraberliği tüm dünyaya göstermek adına Edirnelileri, evlerine ve işyerlerine Türk bayrağı asmaya davet etti.

Şehitler İçin Türk Bayrağı Çağrısı
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, sosyal medya hesaplarından paylaştığı video ile tüm Edirnelilere çağrıda bulundu. Gürkan, Edirne halkına yaptığı çağrıda, "Sevgili Edirneliler; kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de terör örgütlerine karşı yürüttüğü harekatta dün akşam 8 Mehmetçik’imiz, 8 vatan evladımız şehit oldu, 13 de yaralımız var. Vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını feda eden kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türk milletinin birlik ve beraberliğini göstermek ve kahraman şehitlerimizin anısını canlı tutmak için tüm Edirnelileri, şehitlerimizin cenazeleri kaldırılana kadar evlerine, iş yerlerine gururumuz, birlik ve beraberliğimizin sembolü olan Türk bayrağını asmaya davet ediyorum. Saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Edirne Belediyesinin katkılarıyla Bakırköy Belediyesi Evrensel Müzik Topluluğu’nun 3 Mart Cumartesi Günü saat 20.00’de ETSO Konferans Salonu’nda vereceği konserin de iptal edildiği açıklandı.

Edirneliler çağrıya kayıtsız kalmadı

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın çağrısı üzerine; belediye ekipleri tarafından kentin 5 ayrı noktasına büyük Türk bayrakları asıldı. Birçok Edirneli de Başkan Gürkan’ın çağrısına sessiz kalmadı. Vatandaşlar evlerine ve iş yerlerine bayrak asarak Afrin’de şehit düşen Mehmetçikleri saygıyla andı.
Kaynak: İHA