'Sağlıklı Gençlik Hareketi' Projesi

Aydın'da Toplum Gönülleri Vakfı üyeleri ve yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin katılımıyla bir okulda boyama çalışması yaptı.

Yaklaşık 50 üniversite öğrencisinin desteğiyle yapılan çalışmada, Efeler ilçesi Kocagür ilk ve ortaokulun sınıflarının duvarlarına öğrencilere derslerinde de yardımcı olacak resimler çizildi.

Okul bahçesindeki bankların boyandığı ve öğrencilerin oyun oynayabilmesi için çalışmaların yapıldığı projede, öğrenciler de boyama çalışmalarına katıldı.

Projeye ilişkin açıklama yapan Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Gıda Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Müzeyyen Kavi, amaçlarının sadece okul boyamak olmadığını belirtti.

Çocukların istedikleri objeleri çizerek onları okula biraz daha bağlayabilmek istediklerini kaydeden Kavi, çocukları sağlık açısından bilgilendirmek için de çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

ADÜ Gıda Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi Hatice Çokakoğlu da "Proje kapsamında okulu boyamaya geldik. Çocuklarla birlikte eğlenerek mutlu bir şekilde okulu boyuyoruz. Çocuklar gelecektir, bizim de bu gelecekte bir dokunuşumuz olsun istiyoruz." dedi.

Kaynak: AA