Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Öğrencileri Kadınlar İçi Seferber Oldu

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Değerler Eğitimi Kulübü kadının değerini topluma daha iyi anlatabilmek amacıyla kermes düzenledi. Okul öğrencileri, öğretmen ve velilerin desteği ile gerçekleştirilen kermesten elde edilen gelir ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde topluma kadının değerini anlatmak için çeşitli aktivitelerin düzenleneceği belirtildi.

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi Öğrencileri Kadınlar İçi Seferber Oldu
Okulun Rehber Öğretmeni Ezgi Baltacı önderliğinde öğrenci arkadaşları, veli ve öğretmenlerin desteği ile hazırlanan gıda malzemeleri ile Sevgi Yolu üzerinde kermes düzenleyen Değerler Kulübü Öğrencileri, dünyadaki herkesin varlık sebebi anaların da bir kadın olduğunu belirterek 8 Mart’ın bir bayram değil kadınları anma ve değerini anlama günü olarak kutlanması gerektiğini belirterek “Kadının değeri yılın bir gününe sığdırılamaz. Hayat arkadaşı, ana, evimizin ve yuvamızın baş mimarı olan kadınların değerinin anlaşılması için 8 Mart’ta farklı bir projeyi hayata geçirmek için bu kermesi düzenledik” diye konuştular.

Özel Kavaklı Anadolu Lisesi olarak, farklı proje ve çalışmalara imza attıklarını bu hafta da ‘Değerler Kulübü’ öğrencilerinin farklı projesini hayata geçirdiklerini belirten Rehber Öğretmen Ezgi Baltacı, “8 Mart aslında kadınlar için bir bayram değil anma günüdür. 8 Mart’ta Değerler Eğitim Kulübü’ndeki kız öğrencilerimiz farklı meslek dallarına ait üniformalar giyip şehir merkezinde kadının değerini anlatacak. Kermesten elde edilen geliri de öğrencilerimiz bu projede kullanacak” dedi.

Kaynak: İHA