Milletvekili Petek Yeni Kitabını Tanıttı

AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, Burdur'da yeni çıkan kitabını tanıttı.

Bir otelde düzenlenen kahvaltı programında kentte görev yapan gazetecilerle buluşan Milletvekili Petek, yeni kitabı "KUKLA Küresel Güçlerin Yeni Oyuncağı: FETÖ" isimli kitabını tanıttı ve kent gündemine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Petek, burada yaptığı konuşmada, kitabın TBMM'deki darbe araştırma komisyonunda oluşturulan raporun içindeki belgeleri ve bilgileri medyanın, siyasetin, diplomasinin ve akademisyenlerin kolay ulaşabilmesi için özet bir çalışma olarak hazırlandığını belirtti.

- FETÖ'nün aşamaları

Kitapta 15 Temmuz'daki darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'nün kuruluşundan 15 Temmuz'a kadar ki süreci ve 2017'de de yaptığı faaliyetleri dönemsel olarak ortaya koymaya çalıştıklarını ifade eden Petek, "Örgütün 1966 - 1984 arası bir kuluçka dönemi olarak ifade ettik. 1984 - 2007 arası palazlanma dönemi, 2007'den sonra 2017'e kadar ise FETÖ'nün saldırı dönemi olarak belirttik." dedi.

Petek, kitapta FETÖ'nün bir terör örgütü olduğunu söylediklerini, söylenenlerin sadece şahsi kanaatler olmadığını,1966'dan itibaren meclise intikal eden belgeler, bilgiler ve tanık ifadelerine dayandırıldığını anlattı.

Kitabın kaynakçasının da bilgilerin nereden geldiği açısından önemli bir yer tuttuğunu, vurgulayan Petek şunları kaydetti:

"FETÖ, kamuoyunda bazı kesimlerin bilerek veya bilmeyerek ifade ettiği gibi 2012 yılına kadar dini bir cemaat, hizmet, hayır ve eğitim hareketi gibi çok faydalı bir yapıydı da 2012'deki dersane kavgasıyla hükümetle arasının açılmasından sonra bir dönüşüme başlamış bir örgüt veya yapılanma değil.

En başından itibaren Türkiye'de seçilmiş kukla olarak kullanılmaya müsait bir figür Fetullah Gülen. Bu iyi yetiştirilirse kullanmaya elverişli, istifade edilecek ve Türkiye'deki dindar muhafazakar yapı gerektiğinde darbe belki başlangıçta bir darbe olarak planlanmamış olabilir ama devleti ele geçirme hedefi için eğitilen, yetiştirilen, dara düştüğü her an himaye edilen bir örgüt lideri ve örgüt üst kademesinin olduğunu görüyoruz.

- Amaç devlet içinde güçlenmek

Bir, kökü dışarıda, dış güçlerin bulduğu, öne çıkardığı, tespit ettiği bir örgüt ele başından bahsediyoruz. İki, bu kişinin örgütlenmesinin temini için siyasetin ve bürokrasinin üst kademesinden hep destek görmüş bunu bir dönemi, bir kişiyi itham etmek açısından söylemiyorum. 1966'dan 15 Temmuz darbe girişimine kadar ki tarihe kadar her dönemde iktidarda kim varsa onlarla çok iyi ilişki içinde olmuş.

Çünkü örgütün nihai hedefi özellikle hususiler denen grubunu yargıda, silahlı kuvvetlerde, üst bürokraside, emniyet makamlarında yer edindirmek için ciddi bir gayretinin olduğu görülüyor."

Petek, daha sonra kitabını imzalayarak basın mensuplarına hediye etti.

Kaynak: AA