GESAM 76. Sergisini Iğdır'da Açtı

Türkiye Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (GESAM) "Türkiye Sergileri"nin 76'ıncısı Iğdır'da açıldı.

GESAM'in 30 yakın sanatçısının Ankara'dan getirilen resim, minyatür, grafik, fotoğraf ve ebru eserinin yer aldığı sergi, İl Kültür ve Turizm Merkezi Sergi Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılışına Iğdır Valisi Enver Ünlü, eşi Sema Ünlü, İl Emniyet Müdürü Melih Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürü Osman Engindeniz, Türkiye Güzel Sanatlar Meslek Birliği Başkan Yardımcısı Nezih Demirtepe, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Serginin açılışını yapan Iğdır Valisi Enver Ünlü, Türkiye'nin bir çok ilinde bir birinden değerli sanatçılarının Iğdır'a gelerek açtıkları bu sergide bulunmaktan mutluluk duyduğunun söyledi.

Iğdır'ın sanat ve sanatçıya ilgi ve değer veren bir kent olduğunu dikkat çeken Vali Ünlü, şöyle konuştu:

"Özellikle gençlerimiz böylesi sanatsala faaliyetlere ilgi duymaktadır. Biz Iğdır kenti olarak en doğudayız ama doğunun da en batısındayız. Burası, Türklerin Anadolu'ya girdiği kapıdır. Anadolu'dan da Türk dünyasına ve Orta Asya'ya kardeşlerimize açılan bir kapıdır. Bu anlam da burası önemli bir vilayettir. Sanatçılarının Iğdır'a gelip sergi açması bizleri mutlu etti. İnşallah böylesi etkinler sürekli burada yapılır."

Türkiye Güzel Sanatlar Meslek Birliği Başkan Yardımcısı Nezih Demirtepe'de, sergi faaliyetini 6 yıldır sürdürdüklerini söyledi.

Kaynak: AA