'Bursa'da Kış' Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BUFSAD iş birliği ile gerçekleştirilen ‘Bursa’da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması’nın ‘Kış’ kategorisi ödülleri sahiplerini buldu.

'Bursa'da Kış' Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bursa’nın buluşma mekanlarının konu alındığı fotoğraf yarışmasında ‘Kış’ kategorisine yapılan başvurular arasından Şevki Karaca, ‘Zirveden Keles’e Bakış’ adlı fotoğrafıyla birinci oldu. Çiğdem Yılmaz’ın ‘Kozahan’ fotoğrafının ikinciliğe layık bulunduğu yarışmada, Abit Kullebi de ‘Uludağ’da Piknik’ adlı eseri ile üçüncülük ödülünü kazandı. Gürsel Egemen Ergin ‘Kozahan’ı Seyir’, Sümeyye Kayım ‘Şirin Köyler’ ve Tarık Eşdik de ‘Irgandı Köprüsü’ adlı fotoğraflarıyla mansiyon ödüllerinin sahibi oldu.

Bursa Kent Müzesi’nde yapılan ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, ‘Bursa’da Zaman Ulusal Fotoğraf Yarışması’nı şehrin tarihî, doğal ve kültürel değerlerini, şehir-insan-mekan ve doğa ilişkisini fotoğraf sanatıyla belgelemek üzere başlattıklarını hatırlattı. Yarışmanın kış, bahar, yaz ve güz olmak üzere 4 kategoriden oluştuğunu söyleyen Köse, Bursa’nın yanı sıra İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Samsun, Ankara ve Antalya gibi illerden de katılım olduğunu belirtti.

Türkiye genelinden toplam 158 fotoğrafçının 551 fotoğrafla yarışmaya katıldığını ifade eden Köse, toplam 551 fotoğraf arasından dereceye giren eserleri belirlediğini hatırlattı. Yarışmada toplam 42 eserin Bursa Kent Müzesi’nde sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu belirten Köse, fotoğraf sanatçılarına ödüllerini verdi.

Öte yandan yarışmada dereceye giren fotoğraflardan birinciye 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ve mansiyon ödüllerine ise 500’er TL para ödülü verildi.

Kaynak: İHA