Burhaniye'de Kadınların El Emeği Görücüye Çıkıyor

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi, kadınların iş hayatında görünür olmalarına katkı sağlayacak bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Burhaniyeli kadınların el emeği ürünleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, ‘Kadın Emeği Satış Noktası’nda hizmete sunulacak.

Burhaniye'de Kadınların El Emeği Görücüye Çıkıyor
Burhaniye Belediyesi ilçede ikamet eden kadın vatandaşlarına gelir kaynağı yaratmak için kolları sıvadı. Ev ekonomisine katkıda bulunmak isteyen tüm kadın vatandaşlar, 8 Mart’tan itibaren belediyeye ait ‘Kadın Emeği Satış Noktası’nda ürünlerini satışa sunabilecek. 8 Eylül Çarşısı’nda hizmete girecek mağazanın açılışı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, saat 13.00’da gerçekleşecek. Belediye personelinin görev yapacağı mağazada, Burhaniye’de ikamet eden tüm kadınlar el emeği ürünlerini getirip, satışa sunmak için görevlilere teslim edebilecek. Ürünler, her hafta cuma günü alınacak. Bir kişi tek seferde en fazla beş ürün getirebilecek. Her ayın 15’inde de satılan ürünlerin ödemesi vatandaşlara yapılacak. Ancak ürünlerin tamamen el emeği olması şart. Hazır ürünlerin satışı yok. Yiyecek ürünleri de satışa sunulamayacak.

Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal, ‘Kadın Emeği Satış Noktası’nın tüm gelirlerinin kadınlara ait olacağının altını çizerek, “Amacımız, Burhaniyeli kadınlarımızın evde yaptıkları el emeği ürünlerini değerlendirmelerine yardımcı olmak ve ekonomilerine katkı sağlamak. İşsizliği azaltarak, onlara gelir kaynağı yaratmak” diye konuştu.

PROF. DR. NURAY SENEMOĞLU KONUŞACAK

Başkan Uysal, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, Hacettepe Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Eğitim Programları ve Öğretim Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nuray Senemoğlu’nun, Burhaniyelilerle bir araya geleceğini de ifade etti.

Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nde, saat 15.00’da gerçekleşecek ‘İnsan Olmak Kadın Olmak’ konulu panelde, Senemoğlu’na ait 400 adet kitap da katılımcılara hediye edilecek
Kaynak: İHA