Aşkale'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı

Erzurum'un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende, işgalcilerin savunmasız halka yönelik işledikleri katliamlar, temsili olarak anlatıldı

Aşkale'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılı
Erzurum'un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.

Aşkale Kaymakamlığı önünde düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk konulduktan sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çelenk sunumu sonrası Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat ve Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptı.

Vatandaşların çocuklarıyla katıldığı törende, ilçenin kurtuluşu sırasında Ermeni çetecilerin ilçeden milis kuvvetlerce çıkarılması canlandırıldı, işgalcilerin savunmasız halka yönelik katliamları da temsili olarak anlatıldı.

Vatandaşlardan ve öğrencilerden oluşan ekibin temsili olarak kurtuluş mücadelesini konu aldıkları canlandırmalarda kuru sıkı tabancalar kullanıldı.

Tören, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı'nın gösterisi ve ilçenin kurtuluşu nedeniyle düzenlenen spor müsabakalarında dereceye giren sporculara ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı'nın da hazır bulunduğu törene, ilçe halkı ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
Kaynak: AA