Adana'da 'Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri' Düzenlendi

Adana'da, Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER), Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliğiyle Tüm Yönleriyle Yalıtım Semineri düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bir otelde düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, yalıtımın insan sağlığı ve konforu için vazgeçilmez bir unsur olduğunu belirtti.

Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz ise, yalıtım konusunda yasal düzenlemelerin takipçisi olduklarını dile getirdi.

İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, ısı, su, ses ve yangın yalıtımının ülke genelinde yaygınlaşması ve yalıtım bilincinin artması amacıyla Anadolu'ya yöneldiklerini kaydetti.

Kamuoyunda yalıtım bilincinin artmasında İZODER'in çok ciddi katkıları olduğunu ifade eden Şen, son yasal düzenlemelerle yalıtım sektörünün gelişiminin ivme kazandığını belirtti.

Amaçlarının yurt genelinde yalıtım bilincini artırmak ve ülke için stratejik öneme sahip bir konuda farkındalık yaratmak olduğunu vurgulayan Şen, "Bugün kentsel dönüşüm fırsatını iyi değerlendirerek, tüm binaları doğru yalıtım uygulamalarıyla inşa edersek, ülke ekonomimize her yıl milyarlarca dolarlık katkıda bulunabiliriz." ifadesini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından konunun uzmanları, katılımcılara yalıtımla ilgili bilgi verdi.

Kaynak: AA