'Yılın İlk Çeyreğinde Yaklaşık 25 Milyon TL Yatırımla Başlıyoruz'

Arkas Lojistik, büyüme hedefleri doğrultusunda, Ford Trucks ile tekrar iş birliği gerçekleştirdi. Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, iş birliğine ilişkin “Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen 25 milyon TL civarında yatırım yapıyoruz. Yeni çekici ve dorse planlarımız dahilinde hizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız daha devam edecek” diye konuştu.

'Yılın İlk Çeyreğinde Yaklaşık 25 Milyon TL Yatırımla  Başlıyoruz'


Geçtiğimiz yılı dolar bazında yüzde 15 büyüme ile kapatarak 2018’de de yeni yatırımlara odaklanan Arkas Lojistik, büyüme hedefleri doğrultusunda, Ford Trucks ile tekrar iş birliği gerçekleştirerek 60 adet Ford Trucks 1848T ADR’li çekici satın aldı. Şirket, Türk mühendislerin geliştirdiği ve Türkiye’de üretimi yapılan Ford Trucks çekicilerle filosunu güçlendirdi.

Hedeflerinde sürekli gelişim ve büyümenin her zaman olduğunun altını çizen Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, “2018 yılında dolar bazında yüzde 20 büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 yılında toplam 23,5 milyon TL’lik çekici ve dorse yatırımı yapmıştık. Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen 25 milyon TL civarında yatırım yapıyoruz. Yeni çekici ve dorse planlarımız dahilinde hizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız daha devam edecek. Tüm bu stratejiler doğrultusunda filomuza katılacak olan bu yeni 60 çekici gücümüze güç katacaktır” ifadelerini kullandı.

“Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar yurtdışında 40 ülkede hizmet vermek”

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan ise yurt içinde ve yurtdışında birçok önemli noktada lojistik, taşımacılık ve depolama hizmeti veren Arkas Lojistik’in sektör için önemli bir değer olduğunu vurgulayarak; “Arkas Lojistik’in tercih ettiği Ford Trucks 1848T çekicilerimiz, taşımacılığın gerektirdiği hız ve performansı maximum seviyede sunarak, yakıt tüketimi, servis bakım aralığı ve işletim maliyeti avantajlarıyla her koşulda Arkas Lojistik’in hizmetinde olacak, hayatını kolaylaştıracak. Biz de Ford Trucks olarak satış sonrası için; gerekli olduğu her şartta ve koşulda yardımcı olmak için hazır durumdayız. Lojistik firmalarımızın yurtdışında da tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla bayi ağımızı dünya çapında her geçen yıl artırıyoruz. Hedefimiz 2018 yılı sonuna kadar yurtdışında 40 ülkede hizmet vermek.” dedi.

Kaynak: İHA