'Yeni Yatırımlara Devam Edeceğiz'

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Arcas: 'Türkiye'nin ekonomik büyüme göstergeleri pozitif olduğu için yeni yatırımlara devam edeceğiz' '2017'de yüzde 15 büyüme oranı ile seneyi kapattık. Lojistik sektörünün ortalama büyümesi ise yüzde 6 civarında'

Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Diane Arcas, Türkiye'nin ekonomik büyüme göstergeleri pozitif olduğu için yeni yatırımlara devam edeceklerini bildirdi.

Arkas Lojistik, büyüme hedefleri doğrultusunda, yılın ilk yatırımını açıkladı. Şirket, 60 adet Ford Trucks çekici ile filosunu hem gençleştirdi hem de güçlendirdi.

Yeni yatırıma ilişkin düzenlenen toplantıda konuşan Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Lojistik Hizmetleri Grup Başkanı Arcas, 2017'de yüzde 15 büyüme oranı ile seneyi kapattıklarını, lojistik sektörünün ortalama büyümesinin ise yüzde 6 civarında olduğunu söyledi.

Arcas, hedeflerinde sürekli gelişim ve büyümenin her zaman olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2018 yılında dolar bazında yüzde 20 büyüme hedefimiz doğrultusunda yatırımlarımıza devam ediyoruz. 2017 yılında toplam 23,5 milyon liralık çekici ve dorse yatırımı yapmıştık. Bu yıla baktığımızda henüz yılın başında olmamıza rağmen hem bu alım hem de devamındaki yeni çekici ve dorse alma planlarımız dahilinde geçen yılın toplamında yaptığımız yatırımı geçeceğiz. Hizmetlerimizin gerektirdiği ölçüde filo yatırımlarımız daha devam edecek."

Türkiye'nin ekonomik büyüme göstergeleri pozitif olduğu için yeni yatırımlara devam edeceklerini bildiren Arcas, "Bu sene Ford yetkilileriyle 25 milyon liralık bir yatırıma gittik. Ford araçları hız, performans, alım ve işletim maliyeti anlamında istediğimiz standartlarda. Dolayısıyla filomuza 60'a yakın Ford aracını bu sene kattık." dedi.

- "Hedefimiz, 2018 sonuna kadar yurt dışında 40 ülkede hizmet vermek"

Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan da yurt içi ve dışında birçok önemli noktada lojistik, taşımacılık ve depolama hizmeti veren Arkas Lojistik'in sektör için önemli bir değer olduğunu söyledi.

Tufan, devamla şunları kaydetti:

"Arkas Lojistik'in tercih ettiği Ford Trucks 1848T çekicilerimiz, taşımacılığın gerektirdiği hız ve performansı maksimum seviyede sunarak yakıt tüketimi, servis bakım aralığı ve işletim maliyeti avantajlarıyla her koşulda Arkas Lojistik'in hizmetinde olacak, hayatını kolaylaştıracak. Biz de Ford Trucks olarak satış sonrası için, gerekli olduğu her şartta ve koşulda yardımcı olmak için hazır durumdayız. Lojistik firmalarımızın yurt dışında da tüm ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla bayi ağımızı dünya çapında her geçen yıl artırıyoruz. Hedefimiz, 2018 yılı sonuna kadar yurt dışında 40 ülkede hizmet vermek."

- Arkas Lojistik, Bakü Tiflis demir yolu hattına yük sağlıyor

Verilen bilgiye göre, Arkas Lojistik, konteyner taşımalarının yanı sıra geniş nakliye tedarik ağı ve öz varlık araçları ile Türkiye'nin 81 iline dağıtım hizmeti verecek kapasiteye ulaştı.

Müşteriler ile yapılan uzun vadeli kontratlarla öne çıkan Arkas Lojistik, dağıtım hizmetlerinin yanı sıra kapalı depoculuk, konteyner terminal hizmetleri, hava ve deniz forwarding hizmetleri ile uluslararası kara nakliyesi hizmetlerini komple lojistik hizmetleri olarak aynı anda verebiliyor.

Konteyner terminal alanında bu yıl Yenice, Aliağa, Kaklık ve Kocaeli Körfezi'nde yeni depolarını müşterilerinin hizmetine açan Arkas Lojistik, demir yolunda öncü bir proje olan Bakü Kars Tiflis demir yolu hattına sağladığı yük potansiyeli ile adını öne çıkardı.

2018 planında lokomotif yatırımları da olan Arkas Lojistik, proje taşımalarında da son yıllarda uzmanlaşarak rutin taşıma çözümleri dışında müşteriye farklı çözümler de üretiyor.

Arkas Lojistik'in konteyner taşımalarında, yurt içi ve dışı FTL ve ADR'li taşımalarda kullanacağı Ford Trucks çekiciler, Türkiye çapında geniş servis ağı, satış sonrasında sunulan tercihli ve avantajlı garanti uzatımı ve bakım anlaşma seçenekleri ile işletme ve servis maliyetlerinde tasarruf sağlıyor.

Kaynak: AA