Üretiminin Yüzde 80'İni İhraç Ediyor

Doğaltaş sektöründe 25 yılı geride bırakan Faber Mermer, bu yıl 24. kez düzenlenen Marble Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarında yurtiçi ve yurtdışından firmalarla önemli

Üretiminin Yüzde 80'İni İhraç Ediyor
görüşmelere imza attı.

Türkiye’de nadir görülen Green Diamond (Yeşil Elmas) adlı ürünün fuarda lansmanını yaptıklarını belirten Faber Mermer CEO’su Yavuz Cinkaya, bu taşın daha çok resmi binalar ve dini yapılarda tercih edildiğini söyledi.



Çin, İtalya ve Hindistan gibi pekçok ülkeye satış yaptıklarını kaydeden Cinkaya, “Yıllık 100 bin ton taş üretimi ve 250 bin metrekare de fabrika üretimi gerçekleştiriyoruz. Bu yıl 24. kez düzenlenen Marble’a ilk yıldan beri katılıyoruz. Fuardaki standımızda Traverten, Cross Cut, Vein Cut, Black Olive, Green Diamond ve Carrara gibi ürünlerimizi de ziyaretçilerin beğenisine sunduk” diye konuştu.



Yüzde 80 ihracat yapıyor

Sektörde yenilik ve yatırım odaklı çalışmalarını sürdürdüklerini de dile getiren Cinkaya, Denizli merkezli bir firma olarak, Burdur, Fethiye ve Sivas’taki traverten ocaklarında üretim yaptıklarını ve ürünlerin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini söyledi.

Sektördeki yeni bağlantılara imza atmak için yurtiçi ve yurtdışı fuarlara katıldıklarını kaydeden Cinkaya, sözlerine şöyle devam etti: “Sektörde sezon Şubat ve Mart aylarında hızlanıyor. Yıllık anlaşmalarımızı da bu aylarda yapıyoruz. Bu nedenle fuarlar bizim için sektörün gelişimi açısından önem taşıyor. Traverten üretiminde Türkiye’de ilk üçte yer alıyoruz. Yıllık 30 milyon dolarlık bir ihracat rakamına sahibiz. 2018 yılında yeni yatırımlar için araştırmalarımız devam ediyor. Yeni ruhsatlar aldığımız zaman yatırımlarımızı da hızla gerçekleştireceğiz.”
Kaynak: İHA