'Uluslararası Temel Eğitim Kongresi' Bursa'da Başladı

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Temel Eğitim Kongresi başladı.

'Uluslararası Temel Eğitim Kongresi' Bursa'da Başladı
Kervansaray Termal Otel’de ‘Temel Eğitim ve Değişen Dünya’ başlığında gerçekleştirilecek olan kongrenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdullah Karadağ, temel eğitimin en çok lazım olan eğitim modeli olduğunu vurguladı. Ağaç yaşken eğilir atasözünü hatırlatan Başkan Vekili Abdullah Karadağ, “Eğitim ana rahmine düştüğü zaman başlıyor. Ancak biz bunları unuttuk. Çocuklarımız doğuyor, büyüyor ancak biz onlara çok fazla manevi eğitim vermiyoruz. Maddiyatı, bencilliği öğretiyoruz. Oysa biz onlara maddi ve manevi eğitimleri aynı anda verebilsek, onlar da çok iyi şekilde yetişecek ve toplumuna faydalı bireyler olarak yetişecekler. Belediye olarak çok önemli kültür hizmetleri yapıyoruz. Bizler sadece yol, kaldırım işleri yapmıyoruz. Eğitim kurumlarımızın da bugüne kadar maddi tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık. Ancak manevi ihtiyaçları kaldı. Onları da eğitimci kardeşlerimizin işi olsun. Böylesi önemli sempozyumlar ve kongreler sayesinde çocuklarımız çok daha iyi yetişecekler. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ise konuşmasında, bilme kabiliyetinin anne karnına düşen cenin ile başladığına işaret etti. İnsanın insana muhtaç olduğunu vurgulayan Rektör Yardımcısı Yücedoğru, “Bizler üniversiteler olarak, hiçbir şekilde hiçbir fikre şaşı bakamayız. Üretilmiş her bilgi bizim açımızdan değerlidir. Dünyada üretilmiş fikirlerden istifade edebiliriz. Hepsini alacağız diye bir şart yoktur. Bize lazım olan ne ise o kadarını alırız. Almadığımızı da kötülemeyiz. Böylelikle insanlar devamlı üretirler. O yüzden bizim ürettiğimiz ilkelerin altında erdem vardır. Yani neyi nasıl ürettiğiniz önemli ancak nasıl öğrettiğiniz de önemlidir ve nasıl kullandırdığınız da önemlidir. Sadece bilgi insanı kurtarmaz. Bilgiyi kullanan insanın niteliği de önemlidir” diye konuştu.

Kongre açılış töreninde konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel de konuşmasında Türkiye’nin böyle kongreye ev sahipliği yapmaktan dolayı son derece mutluluk duyduklarını vurguladı. Kongrenin Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Handan Asude Başal ise 3 gün boyunca devam edecek kongrede yerli ve yabancı yaklaşık 170 akademisyenin sunumlar yapacağı bilgisini verdi.

Açılış töreninin sonunda kongreye katkıda bulunanlara teşekkür plaketi takdim edildi.
Kaynak: İHA