Rektör Şahin Açıklaması

'Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi önemli başarılara imza atıyor'.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesinin önemli başarılara imza attığını belirterek, "İletişim alanında en iyilerdensiniz." dedi.

İletişim Fakültesince, Merkezi Derslik Binası Çatalhöyük Salonu'nda, 71. Cannes Film Festivali’nde finale kalan kısa filmler için düzenlenen galada konuşan Şahin, gençlerin, toplumun morali ve dinamizmi olduğunu söyledi.

Toplumsal refah ve huzur ortamı için gençlere bazı görevler düştüğünü belirten Şahin, "Yaptığınız işler, toplumu canlı ve diri tutma adına büyük önem arz ediyor. Çok şey söylemeye gerek yok, zaten en iyilerdensiniz. Bu ülkede, iletişim alanında en iyilerdensiniz. Bunu aldığınız ödüllerle de ispatlıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

İletişim Fakültesi öğrencilerinin yarışmalardan ödüllerle dönmesinde öğretim üyelerinin de payının büyük olduğunu dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"Öğretim üyelerimizin katkısı çok büyük. Sizinle yaşıyorlar, sizi konuşarak, sizi zikrederek, size verecekleri eğitimi telaffuz ederek yatıp kalkıyorlar. Bizlere taleplerinizi iletiyorlar. Biz de elimizden geleni, imkanlarımız ölçüsünde yapmaya çalışıyoruz. Size düşen şey, gençliğinizi boşa harcamayın. Gençliğinizi, kendinizi geliştirmek ve yetiştirmek adına harcayın. İslam, çalışmayı ibadet sayar. Bizim gelişmeye, ilerlemeye ihtiyacımız var. Milli ve yerli değerlere sahip olan nesiller olarak modern ve çağdaş dünyanın tüm gereklerini, bilgi birikimini toplayarak, gereklerini yerine getirerek gelişmemiz lazım."

Konuşmanın ardından İletişim Fakültesi öğrencilerince yapılan, 71. Cannes Film Festivali’nde finale kalan 3 filmin gösterimi yapıldı.

Rektör Şahin, filmlerin yönetmenliğini yapan öğrencilere plaket takdim etti.

Galaya Şahin'in yanı sıra İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Necmi Uyanık ile öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kaynak: AA