NEÜ'de Öğretmen Adaylarına 'STEM' Eğitimi Anlatıldı

Necmettin Erbakan Üniversitesinde (NEÜ) öğretmen adaylarına, ‘Eğitimin Yeni Gündemi: Science, Technology, Engineering, Math (STEM)’ konulu konferans verildi.

NEÜ'de Öğretmen Adaylarına 'STEM' Eğitimi Anlatıldı
Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Prof. Dr. Erol Güngör Konferans Salonunda düzenlenen programda konuşan NEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Solak, “STEM ülkemiz için yeni bir kavram. Biz de bundan dolayı öğrencilerimize konu ile ilgili yararlı bilgileri aktarması için alanda araştırmaları, projeleri olan Ayşe Tuğba Öner hocamızı davet ettik. Konferansın herkes için verimli geçmesini temenni ediyorum” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan İstanbul Medeniyet Üniversitesinden Doktor Öğretim Üyesi Ayşe Tuğba Öner, “Türkiye’de STEM eğitiminin amaçlarını; öğrencilerin matematik ve fen başarılarını geliştirmek, bilgi toplumu olmak için gereken iş gücünü yetiştirmek, yüksek teknoloji ihracatı yapan firmaların olması için öğrencileri yetiştirmek olarak sıralayabiliriz. Bizim yetiştireceğimiz nesiller, bilişsel olarak insan gücünün kullanıldığı Endüstri 4.0 yani 4. Sanayi Devrimine doğru gidiyor. Bu yüzden öğrencileri bu alanlara yönlendirmeli ve STEM eğitimine önem vermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Konferans soru-cevap bölümünün ardından plaket takdimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA