Muhtarlık Binasını Kütüphaneye Dönüştürdü

Giresun’un Bulancak ilçesi Yalı köyünde Muhtar İsa Kırbaş’ın girişimleriyle muhtarlık binasında 7 bin kitaptan oluşan kütüphane oluşturularak törenle açıldı.

Muhtarlık Binasını Kütüphaneye Dönüştürdü
Bulancak Yalıköy Şehit Pilot Teğmen Barış Çakır İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin kütüphaneler haftası etkinliğiyle başlayan tören günün anlam ve önemini belirten konuşmalarla devam etti.

Kütüphanenin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından muhtar İsa Kırbaş, kütüphanenin oluşturulmasıyla ilgili bilgi verdi. Muhtar Kırbaş “Köyümüzdeki caminin bahçesinde bulunan muhtarlık binamızın büyük bir bölümünü kütüphaneye ayırdık. Köylülerimizin ve bizlerin girişimleriyle başlatılan kampanya sayesinde bağışlarla toplanan kitaplardan oluşturulan kütüphanede yaklaşık 7 bin kitap bulunuyor. Kitaplarımız arasında romanlar, ansiklopediler, Türkçe ve İngilizce eğitim kitapları, çocuk hikaye kitapları ve diğer birçok kitap türü kütüphanemizde yer alıyor. Haftanın 7 günü açık olacak kütüphanemizde kitapseverler için sobamızın üzerinde çayımız her zaman hazır olacaktır” dedi.

Kütüphaneler Haftası’nda yapılan açılışa İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, CHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, Yalıköy Şehit. Plt. Tğm. Barış Çakır İlkokulu Müdürü Ali Kemal Bodur, protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: İHA