İşbirliği Üniversitelere Örnek Oldu

Ege Üniversitesi ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri arasında geçtiğimiz günlerde hayata geçirilen işbirliği diğer üniversitelere de örnek oldu. Ege Üniversitesi’ndeki yemekhanelerde kullanılan gıda maddelerinin Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından temin edilmesini içeren protokol, kaliteli ürünlerin uygun fiyata üreticiden öğrenciye doğrudan ulaşmasını sağladı.

İşbirliği Üniversitelere Örnek Oldu
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Birliği Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ı ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, işbirliğinin kısa sürede olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. Prof. Dr. Budak, “Sayın Fahrettin Poyraz’la karşılıklı görüşmeler sonucu hayata geçirdiğimiz protokolle öğrencilerimize ve çalışanlarımıza daha temiz ve kaliteli gıda tüketmeleri imkanı sunduk. İşbirliğimizin başlamasının ardandan çok kısa sürede olumlu sonuçlar almış durumdayız. Aynı zamanda Ziraat Fakültesi öğretim üyesi olarak işbirliğimizin kooperatif üyesi çiftçilerimize de destek sağlıyor olması beni ayrıca mutlu ediyor” dedi.

İki kurum arasında başarıyla sürdürülen işbirliğinin diğer üniversitelere de örnek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Budak, “Sayın Fahrettin Poyraz, üniversitemizle yaptıkları protokolün ardından diğer üniversitelerle de benzer işbirlikleri için kolları sıvadıklarını söyledi.

Kısa süre içinde birçok üniversite, Ege Üniversitesi’ni örnek alacak ve çiftçinin ürünü en iyi şekilde değerlendirilirken öğrenci ve çalışanlar kaliteli gıdaya doğrudan ulaşmış olacak.” diye konuştu.

Hastane yemekhanesi de işbirliğine dahil edilecek

Prof. Dr. Budak, ilk sonuçlarının olumlu olduğunu gördükleri işbirliğini Ege Üniversitesi içinde de genişleteceklerini söyledi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yemekhanesinin de gıda tedarikini Türkiye Tarım Kredi Kooperatifinden yapacağını belirten Prof. Dr. Budak, “Hastanemizde tedavi gören hastalarımıza da daha kaliteli gıdayı uygun koşullarla ulaştırmış olacağız” dedi.

Ege Üniversitesi’nde eğitim öğretimin devam ettiği dönemlerde günde 15 bin kişilik yemek üretimi gerçekleştiriliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ise bu rakam günlük 7 bin 500. Protokol ile Ege Üniversitesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nden süt ve süt ürünleri, bakliyat, konserveler, yağlar başta olmak üzere çeşitli gıda maddelerini temin ediyor.
Kaynak: İHA