GÜNCELLEME 2 - Bursa'da Gıda Zehirlenmesi Şüphesi

UÜ Görükle Yerleşkesi'ndeki bir erkek öğrenci yurdunda kalan ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 148 öğrenci taburcu edildiVALİLİK AÇIKLAMASI EKLENDİ.

Bursa'da, Uludağ Üniversitesi (UÜ) Görükle Yerleşkesi'ndeki bir erkek öğrenci yurdunda kalan ve gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan 148 öğrenci taburcu edildi.

Alınan bilgiye göre, yerleşke içinde Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversite öğrencilerinden bazıları, akşam yemeğinden sonra rahatsızlandı.

Mide bulantısı ve kusma şikayetiyle ambulanslarla UÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ve kentteki diğer bazı hastanelere kaldırıldı.

Öğrencilerin, akşam yemeğinde tavuk etinin de bulunduğu menüdeki yemekleri yediği öğrenildi.

Tıp Fakültesi Hastanesine gelen KYK Bursa İl Müdürü Hüseyin Uysal, öğrencilerin sağlık durumuna ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Uysal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Emir Sultan Erkek Öğrenci Yurdu'nda akşam yemeğinin ardından yemekten kaynaklandığını düşündükleri bir olumsuzluk yaşandığını söyledi.

Öğrencilerin yemeklerinin dışarıdan getirilmediğini, yurtların yemekhanelerinde hazırlanarak servis edildiğini ve her gün yemeklerden numuneler alınarak 72 saat saklandığı bilgisini veren Uysal, "Bu işin böyle olmamasını temenni ediyorduk ama oldu. Bundan sonra gerekli tedbirler alınacak. Bununla ilgili çalışmaları başlattık." dedi.

- "Yemek numuneleri, laboratuvara gönderildi"

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bulantı ve kusma şikayetiyle çeşitli sağlık kuruluşlarına ambulanslarla nakledilen 148 öğrencimiz, ayakta tedavi görerek taburcu edilmiş olup, müşahede altında hiçbir öğrencimiz kalmamıştır. Tüm öğrencilerimizin kontrol ve tedavileri tamamlanmış olarak yurtlarına nakilleri gerçekleştirilmiştir. Yemek numuneleri, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Laboratuvarı'na incelenmek üzere gönderildi."
Kaynak: AA