Gümüşhane'de 'Şehitlik Ve Gazilik' Semineri

Gümüşhane'de şehitlik ve gazilik konulu seminer düzenlendi.

İl Jandarma Komutanlığı'nca şehit aileleri ve gazileri öğrencilerle buluşturmayı amaçlayan seminerler kapsamında Kıbrıs gazileri, Gümüşhane Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle bir araya geldi.

Okulun konferans salonunda düzenlenen seminer, Jandarma Astsubay Üstçavuş Mete Karaoğlu'nun vatan, şehitlik ve gazilik konulu sunumuyla başladı.

Öğrencilerin ilgi gösterdiği seminerde konuşan Muharip Gaziler Derneği İl Temsilcisi Celil Tanguroğlu, Kıbrıs Harekatı'nda gazi olduğunu bildirdi.

Kıbrıs Harekatına ilişkin anılarını öğrencilerle paylaşan Tanguroğlu, "O dönemde sosyal medya kullanımı yoktu. Harekatın 20'inci gününde annemden mektup aldım. Mektupta annem 'Benim evladım Kıbrıs'ta toprakta yatıyor. Ben yatakta yatamam. Tahta yerde yatıyorum.' diyordu. Onun için annelerimizin elini değil ayaklarının altını öpmemiz gerekiyor." dedi.

Gazi Tanguroğlu, harekata bir düğün havasında gidip her türlü zorluğa katlandıklarını belirterek, unutamadığı şu anısını öğrencilere aktardı:

"Yılmazköy'e girdiğimizde yaşlı bir kadıncağız bizi büyük bir sevinç içerisinde karşıladı. Çocuğunu kaçırdıklarını söyledi. Harekete geçtik ve Lefke istikametine doğru giden bir düşman aracını lastiklerine ateş ederek durdurduk. Kadının çocuğu o araçtaydı. Kurtarıp annesine geri gönderdik. Lefke'ye kadar çarpışarak ilerledik. Lefke Stadı'na yerleştik ve soğuktan donmamak için birbirimizi tokatlayarak sabahladık. Aramıza sızmaya çalışan bir Yunan subayını da esir aldık."

Seminere, öğrenci ve öğretmenlerin yanı sıra İl Jandarma Merkez Karakol Komutanı Başçavuş Ahmet Tanın, Kıbrıs gazisi Şaban Metin de katıldı.

Kaynak: AA