'Engel-Siz Tasarım Çalıştayı'

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü ile Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesince "Engel-siz Tasarım Çalıştayı" düzenlendi.



GSF eğitim binasında düzenlenen çalıştaya, Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Hakan Erdoğan, GSF Dekan Yardımcısı Sena Coşkun, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Başkanı Ebru Okuyucu, öğretim görevlileri ve üniversite öğrencileri katıldı.

Derneğe üye 20’ye yakın görme engellinin katıldığı çalıştayda, görme engellilerin gündelik hayatlarında yaşadıkları sorunlar ve gereksinimleri üzerinde paylaşımlarda bulunuldu.

Görme engellilerin kullandıkları eşyaların, mobilyaların ergonomi ve tasarım yönünden taşıması gereken niteliklere değinilerek kamu kurumları ve alışveriş merkezleri gibi alanların mekan tasarımlarında engellilerin ihtiyaçlarının da göz önünde bulundurulması gerektiği vurgulandı.

Bunların yanı sıra görme engellilerin toplumsal hayatla olan bağlarının güçlendirilmesi ve toplumsal hayata entegre olabilmeleri için ulaşılabilirlik sorununa çözüm getirilmesi, eğitim faaliyetlerinin ve sosyal aktivitelerin sürdürülebilir kılınması gerektiğine dikkat çekildi.

Çalıştay, Türk Sanat Müziği dinletisi ve yapılan ikramın ardından sona erdi.

Kaynak: AA