Denizli'den Kısa Kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesinin park ve bahçelerde diktiği 1 milyon lale baharın kendini hissettirmesiyle güzel görüntüler oluşturdu.

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanlığının kış sezonu kent merkezine diktiği 4 milyon 500 bin hercai menekşe, karanfil, çuha ve aslanağzı ile 1 milyon 210 bin lale baharla birlikte çiçek açtı.

Kent merkezinde yer alan park, yeşil alan, meydan ve kavşaklar belediyenin diktiği çiçeklerle kartpostallık manzaralar oluşturdu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, baharın kendini hissettirmesiyle Denizli'nin başka bir güzelliğe büründüğünü belirterek, "Çamlık, Adalet ve İncilipınar parklarımız başta olmak üzere birçok meydan ve yeşil alanlarımız görenleri mest ediyor. Günlük hayatın yoğun koşuşturması içerisinde bu güzelliklere tanık olmak ise hepimizi mutlu ediyor." dedi.

- Evlilik Okulunda 53 kursiyere sertifika verildi

Denizli Büyükşehir Belediyesinin "Ailemi Seviyorum" kapsamında hayata geçirdiği "Sağlıklı Evlilik Okulu" 35. dönemi tamamlandı.

Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyinde 35. Dönem Sağlıklı Evlilik Okulu Sertifika Töreni düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirenci, 1 ay süren eğitimin ardından 53 kursiyerin sertifika alacağını kaydetti.

Değirmenci, "Bireylerin evliliğe bir parça olsun hazır başlayabilmelerine katkı sağlamak adına Büyükşehir Belediyesi olarak 6 yıldır bu projeye devam ediyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından eğitimlerini tamamlayan 53 kursiyere sertifikaları verildi.

- Sarayköy Belediyesinden kanserle mücadeleye destek

Sarayköy Belediyesi ve Sarayköy Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile yürütülen proje kapsamında 2014 yılından bu yana belediye tarafından bin 848 kadının, kanser erken teşhis tarama ve eğitim merkezine götürüldüğü bildirildi.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kanserde erken tanının çok önemli olduğu vurgulandı.

- Denizli'de "Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi" tanıtıldı

Denizli'de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen TARBİL (Tarım Bilgi Sistemleri) Projesi kapsamında kullanılan Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminin yenilenmesiyle ilgili Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeline eğitim verildi.

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, yeni sistem devreye girdiğinde yaşanabilecek uyum problemlerini en aza indirmek ve kullanıcıların yeni sisteme daha kolay intibak etmesini sağlamak amacıyla gıda ve yem denetim hizmetlerinde görevli olan personele yönelik olarak bir eğitim düzenlendiği aktarıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Eğitime ilimizde görevli gıda kontrol görevlilerine Gıda Güvenliği Bilgi Sisteminin yeni sürümü tanıtılarak sistem kullanıcıları veri girme, güncelleme ve sorgulama konusunda bilgilendirilmiş olup işlemlerin aksamadan sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için çalışmaların tamamlanması istenilmiştir."

Kaynak: AA