Çarşamba'da OSB Kuruluyor

Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba'da Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) kurulması için tüzel kişiliğinin oluşturulduğunu ve planlama çalışmalarına en kısa sürede başlayacaklarını söyledi.

Yılmaz, basın mensuplarına, OSB'nin tüzel kişiliği olmadığı için Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından arazinin tapusunu alamadıklarını hatırlattı.

Tüzel kişiliği oluşturduklarını ifade eden Yılmaz, "Ancak 338 sicil numarası ile tüzel kişiliğimizi oluşturduk. Samsun Valimiz Osman Kaymak'ın başkanlığında ilk toplantımızı gerçekleştirdik. Bakanlığımızdan OSB'nin kurulacağı alanın tüm parsel tapularının tahsisine ilişkin yazı elimize ulaştı ve tapuları önümüzdeki hafta alacağız.

Ardından da şehir plancısı ile birlikte bir araya gelerek nereye fabrikalar kurulacak, nereye sosyal alanlar yapılacak, nereden yollar geçecek bunların en kısa sürede planlamasını gerçekleştirip sonrasında alt yapı çalışmalarına başlayacağız." dedi.

Yılmaz, Çarşamba'yı Organize Sanayi Bölgesi ile buluşturup en kısa sürede binlerce kişiye istihdam sağlayacaklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA