Çanakkale Şehitliği Ziyareti İçin İkinci Kafile Yola Çıkıyor

Aliağa Belediyesi’nin Çanakkale Zaferi’nin 103. yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlediği Çanakkale Şehitliği ve Tarihi Yarımada ziyareti için ikinci kafile 30 Mart Cuma günü yola çıkıyor.

“Aliağa’dan Çanakkale’ye, ecdada minnete” sloganıyla düzenlenecek ziyaret çerçevesinde bin kişi 20 otobüs ile Aliağa Cumhuriyet Meydanından saat 23.00’te hareket edecek. 31 Mart Cumartesi sabahı Çanakkale’ye varacak olan kafile gün boyu Çanakkale destanının yazıldığı topraklarda tarihe tanıklık edecek.

Kafileye dış mahallelerden katılacak olan vatandaşlar için toplanma yeri olan Cumhuriyet Meydanına Aliağa Belediyesi tarafından ücretsiz ulaşım sağlanacak. Çanakkale’de gün boyu sürecek olan program çerçevesinde Aliağalılar; Kilitbahir Kaleleri, Namazgah Tabyaları, Mecidiye Tabyaları, Mecidiye Şehitliği ve Seyit Onbaşının görev yaptığı top ve anıt, gerçek şehit mezarlıklarının olduğu Şahindere Şehitliği, Zığındere Hastane Şehitliği, Seddülbahir Ertuğrul Tabyaları, Ertuğrul Koyu ve Yahya Çavuş Şehitliği, Arıburnu Anzak Koyu, Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Bomba Sırtı Bölgesi, 57. Alay Şehitliği ve Kesikdere Şehitliğini ziyaret edecek.

Yapılacak ziyaretlerle Çanakkale ruhunu yaşayacak Aliağa kafilesi Pazar gecesi 01.30’da Aliağa’ya dönüş yapacak.
Kaynak: İHA