Beyşehir Belediyesi'nden Kültür Ve Doğa Gezisi

Beyşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Beyşehir Ali Akkanat Kampüsü’nde yer alan fakülte ve yüksekokullarda öğrenim gören ve bu yıl mezun olmaya hazırlanan öğrencilere yönelik kültür ve doğa gezisi düzenledi.

Beyşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen kültür ve doğa gezisine, SÜ Beyşehir Ali Akkanat İşletme Fakültesi’nden mezun olacak yükseköğrenim öğrencileri katıldı.

Sosyal Kültür İşleri Müdürlüğü görevlilerinin nezaret ettiği gezi çerçevesinde öğrenciler, Beyşehir’in tarihi mekanlarını ziyaret etti.

Bu çerçevede, kendilerine tahsis edilen otobüsle tarihi Kubadabad Sarayları, Eflatunpınar Hitit Kutsal Anıtı ve Havuzu’nu gezen öğrenciler, gezi güzergahındaki Beyşehir Gölü kıyılarında yer alan seyir terasları ile doğal güzellikleri ile dikkat çeken göl ve adalarını, milli park sahasını ve en büyük ada olan Mada Adası’nı görme imkanı buldu.

Leylekler Tepesi ile ünlü Adaköy Mahallesi’ndeki tarihi su değirmenini de ziyaret eden öğrenciler, Hüyük ilçesinde ünlü sanatçılara ait kerpiç evlerin yer aldığı Sonsuz Şükran köyünü de gezdi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, yaptığı yazılı açıklamada, belediye olarak ilçede öğrenim gören yükseköğrenim kurumlarından mezun olacak öğrencilere yönelik başlattıkları kültür ve doğa gezilerini devam ettirdiklerini belirtti.

Kaynak: AA