Bayburt'ta Uygulamalı Budama Eğitimi

Bayburt'ta, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü bünyesindeki teknik personele uygulamalı budama eğitimi verildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğünce kendi bünyelerinde görev yapan teknik personellere yönelik uygulamalı budama eğitimi verildiği ifade edildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdür Vekili Abdurrahman Müftüoğlu, uzmanlık gerektiren metotların tüm çiftçilere ulaştırılması hedefi ile ilk uygulamayı kendi çalışanlarına yönelik düzenlediklerini aktardı.

Meyve yetiştiriciliğinde kaliteli ve bol ürün alabilmek için toprak işleme, sulama, gübreleme gibi tedbirlerin yanında her yıl budamanın da yapılmasının zorunlu olduğunu ifade eden Müftüoğlu, kentte yeni kurulmaya başlayan modern bahçeler ile meyvecilik açısından olumlu gelişmeler yaşandığını vurguladı.

Müftüoğlu, kültürel işlemlerin uygulanması açısından modern bahçelerin büyük kolaylıklar sağladığını, ancak bu bahçelerin klasik bahçelere göre daha çok özen istediğini, bu noktada da özen gösterilmesi gereken konuların başında budama ve terbiyenin geldiğini kaydetti.

Kaynak: AA