Başkan Aksu 9 Yılı Değerlendirdi

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, 9 yıllık görev süresini değerlendirdi.

Aksu, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'un 9 yılda büyük değişim yaşadığını belirterek, özenen değil özenilen, örnek alınan bir kent olduklarını kaydetti.

Giresun'un yaşam kalitesi yüksek, özgür bir kent haline geldiğine işaret eden Aksu, "Her zaman ifade ettiğim gibi bir üyesi olmaktan iftihar ettiğim parti rozetimi çıkarıp, Giresun rozetimizi takarak hizmet anlayışımızı ortaya koyduk. Bu şehirde yaşayan herkesin başkanı olmayı, hizmetlerimizi halkımızın görüşlerini alarak yapmayı birinci öncelik kabul ettik." ifadesini kullandı.

Çocuklardan başlayıp, gençlere, öğrencilere, işsizlere, emeklilere, büyüklere, kadınlara, engellilere kısacası her kesime el uzattıklarını aktaran Aksu, şunları kaydetti:

"Sivil toplum örgütlerimizle, muhtarlarımızla, kurumlarımızla işbirliği ve iletişim içinde olmayı demokrasi anlayışımız kabul ettik. Sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlere önem verdik. Büyük Cumhuriyet yürüyüşlerinde on binlerin katılımıyla Cumhuriyet'e ve Atatürk'e bağlılığımızı yüksek sesle haykırdık. Aksu Festivalini tanıtım ve kültür köprüsü yaptık. Amatör spor kulüplerimiz, Giresunspor'umuz, Yeşilgiresun Belediyespor'umuz her zaman gururumuz oldu. Biz nefes aldığımız sürece Giresun sevdamız hiç bitmeyecektir."

Aksu, 9 yıllık görev süresinde yapılan hizmetlere değinerek, "Tüm projeleri hazırlarken, öncelikle altyapı ihtiyaçlarını tamamlayıp sonra üst yapıya başlama prensibini getirdik. Kadınlar Halk Pazarı olarak bilinen Şeyh Keramettin Mahallemize yeni bina yaptırıp, ek hizmet binası ve modern pazar alanı sağladık." ifadesini kullandı.

Yeni itfaiye binası yapıp yeni itfaiye araçları aldıklarını belirten Aksu, şöyle devam etti:

"Sayıları 40 dolayında olan belediye araç ve iş makinelerini 130'a çıkardık. Kumyalı Cumhuriyet Parkını tamamladık. Giresun Belediyesi tarihinde en fazla asfalt yolu, en fazla altyapıyı, en fazla kamulaştırmayı, beton yol ve duvar çalışmasını yaptık. Bizim dönemimizden önce yapılan park, çocuk parkı ve otoparkların iki katını yaptık. Gazi Caddesini, Alpaslan Caddesini ve Atatürk Meydanı'nı yenileyip araç trafiğine kapatıp bir ilki gerçekleştirdik. Keşap Durağı olarak bilinen alana Cumhuriyet Meydanı yaptık. Köy dolmuşlarını ve ilçe dolmuşlarını kapalı durağa kavuşturduk. Kazancılar yokuşunu alternatif ulaşım hattı yaptık."

Giresun'un 50 yıllık sorununu çözümleyecek 101 milyon avro bedelli AB Atık Su Arıtma Projesini kente kazandıklarını aktaran Aksu, bu yıl 30 milyon avroluk bölümünün ihale aşamasına geldiği bilgisini verdi.

Aksu, Gedikkaya projesinin devam ettiğini, Sokakbaşı Kültür Merkezi temelini bu yıl atmayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA