Akşehir Açan Çiçeklerle Renklendi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki parklara, yeşil alanlara, refüj ve kavşaklara ekilen lale ve mevsim çiçekleri şehri renklendirdi.

Akşehir Açan Çiçeklerle Renklendi
Akşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kış aylarında şehir geneline ekilen lale, sümbül ve nergis soğanları ile hercai menekşe ve çuha gibi çiçekler bahar aylarının gelmesiyle birlikte rengarenk açtı.

Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya çiçeklerin dikildiği alanlarda inceleme yaparak Nasreddin Hoca’nın torunları olan Akşehirlilere daha yaşanılabilir bir kent sunmak için çalışmalara devam ettiklerini söyledi.

Akşehir’de yapılan hizmet ve yatırımların yanı sıra şehrin görsel estetiğine de önem verdiklerini söyleyen Başkan Akkaya, “Aralık ayında dikilen lalelerimiz görüldüğü gibi çok güzel şekilde açmış bulunmaktadır. Bu Sonbahar döneminde 200 bin lale, 200 bin diğer soğanlı bitkilerden, hercai menekşe ve çuha gibi çiçeklerden de 100 bin olmak üzere toplamda 500 bin adet çiçek dikilmiştir ve şu anda Akşehirimizin her yeri böyle rengarenk olmuştur” dedi.

Akşehir’e 2014 yılı itibariyle kişi başına düşen yeşil alanın 6 metrekare olduğunu ifade eden Başkan Akkaya, “Bugün elhamdülillah 13,2 metrekareye yükselmiştir ve toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik yeşil alanımız var. Bu alanlarımızın bakımı ve sulama işlemleri de Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Sulama çalışmalarında geçtiğimiz dönemlerde özellikle orta refüjlerde genellikle vidanjörle, arozözlerle sulama yapılıyordu. Yaptığımız çalışmalarla İstasyon Bulvarı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve Sanayi Bulvarı’nda otomatik sulama sistemleriyle sulama işlemleri başladı.

24 Ağustos Bulvarı, Cumhuriyet Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı gibi alanlarda da otomatik sulama sistemine bu sene içinde inşallah geçmiş olacağız” dedi.

İlçe genelinde yürütülen alt yapı çalışmalarının da yoğun bir şekilde sürdüğünü söyleyen Başkan Akkaya, “Bu yoğun alt yapı çalışmasından dolayı şehrimizin güzelliği biraz gölgelenmişti. O gölgelenmeyi de çiçeklendirme çalışmalarımızla engelleyerek şehrimize renk katmış oluyoruz. Kent Ormanımız bu sene yeni yüzüyle Akşehirli hemşerilerimize hizmet vermeye başlayacak. Tüm hemşehrilerimizi temiz havanın bol olduğu bu güzel ortamda pikniklerini yapmaya davet ediyorum Kent ormanımızda; spor aletleri ve oyun grupları, kamelyalar, içinde mangalları olan barbekülerimizin montajını bitirerek değerli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Kent Ormanımız; daha güzel ve daha nezih bir ortamda vatandaşlarımızın hizmetine devam edecektir. Ben emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tekrar tebrik ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: İHA