Akdeniz Üniversitesi İle Zeytinpark Arasında İşbirliği

Akdeniz Üniversitesi ile Antalya Zeytinpark arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Antalya Zeytinpark Tarım Ürünleri Sanayi ve Ticaret AŞ ile işbirliği protokolü rektörlükte düzenlenen törenle imza altına alındı.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, törende yaptığı konuşmada, üniversite-sektör işbirliğini güçlendirme, şehrin dinamikleriyle iç içe olma, akademik birikimi tüm kamu kurumları, özel kuruluşlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşma gayretiyle yaptıkları işbirliklerine bir yenisini daha eklediklerini ifade etti.

Protokol kapsamında, Zeytinpark alanında öğrencilerin sosyal, kültürel faaliyetler, akademisyenlerin de araştırma geliştirme projeleri, eğitim ve danışmanlık faaliyetleri yapabileceklerini dile getiren Ünal, işbirliğinin kente önemli bir katkı sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Antalya Ticaret Borsası ve Antalya Zeytinpark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da şunları kaydetti:

"Doğal yaşam alanı olarak geliştirmeye ve korumaya çalıştığımız Zeytinpark'a üniversitemizin gerek eğitim kadrosu, gerek öğrencisi gerekse bilimi ile katkı sağlaması buraya güç verecektir. Zeytinpark doğal ortamı ve bitkileriyle tam bir laboratuvar ortamı. Akademik birikiminizle ve gönüllü öğrencilerinizin katkısıyla her türlü etkinliği yapmaya hazırız. Şehrin doğal alanlarını koruma konusunda sizlerin de desteğiyle bu alanlara sahip çıkacağız."

İmza törenine Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Gürpınar, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, Korkuteli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Faik Ardahan ve Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Serinoğlu ve Antalya Zeytinpark Genel Müdürü Vahdet Narin de katıldı.

Kaynak: AA