Afyonkarahisar'da TEMA Gönüllüleri 10 Bin Fidan Dikti

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilciliği, Orman Haftası dolayısıyla Sinanpaşa'ya bağlı Kınık köyünde 10 bin fidanı toprakla buluşturdu.

Tema Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi Önder Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite öğrencilerinin ve TEMA gönüllülerinin de katıldığı etkinliği 9 yıldır sürdürdüklerini ifade ederek, aralıksız 9 yıldır gerçekleştirdikleri etkinliğe zaman zaman köy halkının da yoğun bir katılım sağaldığını aktardı.

Orman İşletme Müdürlüğü desteğiyle yaklaşık 200 dönüm araziye farklı türlerde 10 bin adet fidan dikiminin gerçekleştirildiğine dikkat çeken Çelik, şunları kaydetti:

"Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez. Gençlerle uzunca bir süre bu etkinliğe devam ederek erozyon tehlikesiyle mücadele etmeyi ve bu alanın Kınık köyü halkının çocuklarıyla, torunlarıyla hoşça vakit geçireceği güzel bir piknik alanı olmasını sağlamayı amaçlıyoruz. Etkinlikte emeği geçen Orman İşletme Müdürlüğüne, Kınık köyü muhtarlığına, Kınık köyü halkına, Üniyurt öğrencilerine ve gönüllülerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız."

Kaynak: AA