Afrin Kahramanlarına 22 Minik Yürekten Dua

Burdurlu 22 minik öğrencinin Afrin kahramanları için evlerinde, okullarında ve yaşadıkları kentin farklı yerlerinde ayrı ayrı dua ederken çektikleri, velilerinin de sosyal medyadan paylaştıkları video klipler beğeni topladı.

BİLAL ALTIOK - Burdurlu 22 ilkokul öğrencisi Afrin kahramanları için evlerinde, okullarında ve yaşadıkları kentin farklı yerlerinde ayrı ayrı dua ederken çektikleri, velilerinin de sosyal medyadan paylaştıkları video klipler ilgi çekti.

Şirinevler Mahallesindeki Uso İlkokulunda öğrenim gören 2-D sınıfı öğrencileri, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na desteklerini ortaya koymak için öğretmenlerinin liderliğinde video klipler hazırladı.

Okullarında asker kıyafeti ve Türk bayraklı tişörtlerle hep bir ağızdan dua eden öğrenciler, ayrıca evlerinde ve kentin farklı bölgelerinde askerler için yaptıkları duayı ve okudukları şiirleri videoya kaydetti.

Öğrencilerin her birinin ayrı ayrı hazırladıkları videolar öğretmenleri tarafından bir bütün olarak klibe dönüştürüldü. Minik yüreklerin hazırladığı klip, velilerince sosyal medya hesaplarından paylaşınca beğeni topladı.

Videoların büyük beğeni topladığını belirten 28 yıllık öğretmen Mehmet Demiryürek (50), AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrenci, veli iş birliğiyle Zeytin Dalı Herakatı'na katılan Mehmetçik'e destek olmak istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimize vatan, millet sevgisi, birlik ve beraberliği aşılamak için böyle bir video hazırladık. Türk halkı olarak harekat sırasında belki bizler orada değildik, ama kalbimiz ve dualarımız onların hep yanında oldu. Bunu onlara nasıl hissettireceğimizi önceleri bulamamıştık. Harekat için kimisi ekmeğini paylaştı, biz ise dualarımızı ve duygularımızı paylaşmak istedik. Böyle bir video hazırlayarak bunu sosyal medyada velilerimizle birlikte paylaştık. Harekat başarılı oldu. Öğrencilerimizle birlikte dualarımızda ezanımız dinmesin, bayraklarımız inmesin, vatanımız bölünmesin istiyoruz. Bu duyguları öğrencilerimizle birlikte paylaşıyoruz."

Klipte "Ey Osmangazi Torunu" şiirini okuyan 8 yaşındaki Reyhan Sena Büyükyorulmaz, asker ağabeylerini çok sevdiğini, ayaklarına taş değmemesi için onlara sürekli dua ettiğini söyledi.

- Çok duygulandık

Öğrenci velilerinden ev hanımı Esma Ay ise askerlere dualarla destek olabilmek için bu projede yer aldıklarını belirterek,"Oğlum, arkadaşlarıyla birlikte asker ağabeyleri için dualar etti. Onlar için güzel dileklerde bulundu. Onları ne kadar çok sevdiklerini söylediler. Büyüdüklerinde onlar da vatanımıza sahip çıkacak. Askerlerimiz orada oldukça, onların azimleri, gayretleri ve vatanlarına olan sevgileri sayesinde vatanımız asla bölünmez." diye konuştu.

Veli Ayşegül Ertan da fikir ortaya çıktığında çok duygulandığını, Afrin'de görev yapan askerlerin yanlarında olduklarını göstermek için video hazırladıklarını ifade etti.
Kaynak: AA