Adana Tarımına 75.8 Milyon Liralık Destek

Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Sarı: 'Destekler sayesinde milyonlarca liralık yatırım Adana ekonomisine kazandırılacak ve yüzlerce insana yeni iş imkanı sağlanacak'.

Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi, AK Parti Adana Milletvekili Fatma Güldemet Sarı, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi çerçevesinde Adana'ya 75.8 milyon liralık proje desteği verileceğini, bu sayede milyonlarca liralık yatırımın Adana ekonomisine kazandırılarak çok sayıda insana iş imkanı sağlanacağını belirtti.

Milletvekili Sarı, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'da, özellikle tarım konusunda hem yatırımların gerçekleşmesi, hem de çok özel projelerin hayat bulması için Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü öncülüğünde yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Tarımın başkenti olan Adana'ya iktidarları döneminde her zamankinden fazla destek verildiğini ve bu desteğin artarak devam ettiğini ifade eden Sarı, açıklamasında şunlara yer verdi:

"Kırsaldaki vatandaşlarımızın kendi girişim ve çabalarını, kamuyla işbirliği içinde harekete geçirmeleri en önemli amacımızdır. Şu ana kadar Adana'dan 186 proje başvurusu yapıldı. Bu projelerden 133'ü Ankara Merkez Değerlendirme Komisyonu'na gönderildi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda, 133 projeden, 128'i Adana'da uygulanacak. Bu projelerden 25'i ekonomik yatırım, 103'ü kırsal ekonomik altyapı yatırımı olarak belirlendi. Projelerin toplam tutarı 75.8 milyon olup, ilimize 36 milyon 259 bin lira hibe ödenecek. Destekler sayesinde milyonlarca liralık yatırım Adana ekonomisine kazandırılacak ve yüzlerce insana yeni iş imkanı sağlanacak."

Sarı, tarımda marka olma yolunda ilerleyen Adana için yapılan bu yatırımların çok sevindirici olduğunu vurguladı.
Kaynak: AA