30. Kalp Haftası Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Hafta kapsamında 215 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Türk Kalp Vakfı’nın kalp damar hastalıklarına karşı farkındalığı artırma çalışmalarının başında gelen "Kalp Haftası"nın 30.’su, 2-15 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Türk Kalp Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Güven, Kalp Haftası etkinliklerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında, vakfın ana amacının, kalp damar hastalıklarına karşı halkın uyarılması, bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması olduğunu söyledi.

Türk Kalp Vakfı'nın, kalp damar hastalıklarına karşı farkındalığı artırma çalışmalarının başında gelen, Kalp Haftası'nın 30.'sunun bu yıl, 2-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirileceğini belirten Güven, şunları kaydetti:

"Vakfımız, 30. Kalp Haftasında, 'Sağlık için Spor, Spor için Sağlıklı Kalp' sloganı ile yediden, yetmişe geniş bir yelpazede ele alınan bilgilendirme konferansları, sporun ve hareketin kalp sağlığı üzerindeki önemi, kalp damar hastalıklarından ölümlerin aza indirilmesinde etkili rolü olan 'Temel Yaşam Desteği (CPR)' eğitimleri, ilk yardım seminerleri, ailelerin bilinçlendirilmesi, çocuk yaşlara kadar inen kalp damar hastalıklarında erken teşhis ve tedavi ile kalp damar sağlığında farkındalık yaratarak ve bu konuda koruyucu hekimlik sağlayarak tedavi hizmetleri sunuyor. Bu kapsamda da vakfımız, birtakım çalışmalar başlatmıştır. Kalp sağlığımızı koruma ve önlemede çok yönlü olarak ele aldığımız çalışmalarımız kapsamında 30.'sunu gerçekleştireceğimiz Kalp Haftası'ndaki tüm etkinliklerimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyoruz."

Toplantıda ayrıca "İyi Kalpli Ol" ödülleri de sahiplerini buldu.

Geçirdiği trafik kazası sonucu felç olan kimsesiz bir gence 9 yıl boyunca öz evladı gibi bakan Gülsüm Kabadayı, engeli nedeniyle okula gidemeyen öğrencisi için "Evimiz okul, odamız sınıf" projesiyle eğitimini öğrencisinin evinde üstlenen Özgül Başak Seymen ve engelli hayvanlara, kendi imkanlarıyla yürüteç ve protez ayak yapan Hasan Kızıl ödüle değer görüldü.

Bugüne kadar Kalp Haftası etkinliklerine destekte bulunan sanatçı Perran Kutman ve Sahrap Soysal’a da teşekkür plaketi verildi.
Kaynak: AA