'Uluslararası Etno Müzik Festivali'ne Doğru

3 Nisan'a kadar devam edecek olan festivalde, İrlanda'dan AnneMarie O'Farrell, İngiltere'den Brendan Power, Yunanistan'dan Ross Daly, Fransa'dan Keyvan Chemirani ve Azerbeycan'dan Eytiram Hüseyinov, Elşan Mansurov, Alagha Sadiyev ile Kamran Karimov sahne alacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı tarafından bu yıl ilki düzenlenen, "Uluslararası Etno Müzik Festivali" 1 Nisan'da müzikseverlerle buluşacak.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, 3 gün boyunca devam edecek festival, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Festivale Türk sanatçıların yanı sıra İrlanda, Fransa, İngiltere, Yunanistan ve Fransa'dan tanınmış sanatçılar katılacak.

Festivale konuk olan 6 ülkeden 16 sanatçı, Arakan'da katledilen masum siviller için bir araya gelecek ve festivalin açılış konserinde, bugün hala katliamlara maruz bırakılan, göçe zorlanan Arakanlıların açlık ve hastalıklarına hem dikkati çekmek, hem de savaş ve katliamların devam ettiği diğer ülkelerin de acılarını paylaşmak amacıyla farklı dillerde eserler seslendirecek.

Ücretsiz olarak 3 Nisan'a kadar devam edecek olan festivalde, İrlanda'dan Anne-Marie O'Farrell, İngiltere'den Brendan Power, Yunanistan'dan Ross Daly, Fransa'dan Keyvan Chemirani ve Azerbeycan'dan Eytiram Hüseyinov, Elşan Mansurov, Alagha Sadiyev ile Kamran Karimov sahne alacak.

Festival programları hakkında detaylı bilgi "https://www.crrkonsersalonu.org" adresinden öğrenilebilecek.

Kaynak: AA