Silifke'de 'Gönül Elçileri' Fidan Dikti

Silifke ilçesinde, Gönül Elçileri Projesi kapsamında fidan dikildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar ile Orman ve Su İşleri bakanlıkları işbirliğiyle yürütülen Gönül Elçileri Projesi'nde, Silifke-Gülnar yolunda fidan dikim etkinliği düzenlendi.

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir'in eşi Hayriye Cinbir, etkinlikte yaptığı konuşmada, projenin toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalık geliştirilmesi, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek üzere hayata geçirildiğini söyledi.

Proje kapsamında Silifke'de de bu etkinliği düzenlediklerini ifade eden Cinbir, şunları kaydetti:

"Gerçekleştirdiğimiz ağaç dikme etkinliğiyle bereket kaynağı ormanlarımızın büyümesi ve daha yeşil bir dünya için katkıda bulunuyoruz. Bu anlamlı programa katılımlarıyla güzellik ve anlam katan herkese teşekkür ediyorum. Toplumsal kalkınmamızda önemi büyük gönüllülük anlayışımızın oluşması ve daha da artması için bu günün güzel bir başlangıç olmasını diliyorum."

Daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte çok sayıda badem ve çam fidanı toprakla buluşturuldu.

Kaynak: AA