Silah Kaçakçılarına Suçüstü

Altındağ ilçesinde ruhsatsız silah satan şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda, 3 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, alıcı kılığına girerek, ruhsatsız silah sattığı belirlenen şüphelilerle telefonda anlaşarak randevulaştı.

Şüpheliler, Yenimahalle ilçesinde bir kafede buluştukları polis ekibinden bir adet ruhsatsız tabanca için 9 bin lira istedi. Alıcı kılığındaki polisin teklifi kabul etmesi üzerine şüpheli M.K. kafenin önünde park helindeki araçtan silahı getirdi.

Şüphelilere suç üstü yapan ekipler, T.B, M.P. ve M.K'yi gözaltına aldı.

Araçta ve şüphelilerin evlerinde yapılan aramada iki tabanca, çok sayıda mermi, bir el telsizi ve 4 gram Hint keneviri ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

- Sokak satıcılarına operasyon

Öte yandan Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 19-25 Mart tarihleri arasından uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonlarda, 206 gram eroin, 55 gram kokain, 40 gram esrar, 100 gram kenevir, 46 gram skunk, 10 gram bonzai, 568 adet uyuşturucu hap ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği tespit edilen 2 bin 335 lira ele geçirildi.

Kaynak: AA