Özel Öğrenciler Hünerlerini Sergiledi

Uşak'ta, Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin el emeğiyle yaptığı eserler, düzenlenen sergiyle beğeniye sunuldu.

Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi öğrencilerinin ele emeği ürünlerini yer aldığı sergi, Atatürk Kültür Merkezinde Belediye Başkanı Nurullah Cahan tarafından açıldı.

Cahan, açılışta yaptığı konuşmada, engellerin olmadığı, herkesin eşit yaşam sürdüğü bir şehir inşa etmek için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ben okul müdürümüzü, yönetimimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum.Gençlerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyorum. Zihinsel engelli kardeşlerimizi hayata hazırlama ve iş üretimleri konusunda en üst seviyede ciddi bir çalışma yapmışlar. Gördüğümüz seramikten resim tablolarına kadar her alanda eserler ortaya çıkmış. Onların yüzü güldü mü bizler mutlu oluyoruz. Uşak Belediyesi olarak daha önce arkadaşlarımızla bir araya gelmiştik, bugün açılışlarına da eşlik ettik. Onların bu şekilde topluma kazandırılmış olmaları devletimiz ve milletimiz adına onur verici, gurur verici. Dünya ve bizler onlarla, saflık ve neşeleriyle güzel."

Vala Gedik Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Cumhur Acar da sergide öğrenciler tarafından hazırlanan seramik, cam, mobilya ve iç mekan tasarımı ürünlerin yer aldığını söyledi.

Kaynak: AA