Oto Lastik Tamircisinden Örnek Davranış

Tireli lastik tamircisi İbrahim Ergeldi, gece yarısı lastiği patladığı için yolda kalan 112 ambulansını, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için uykusundan kalkarak yağmurlu havada kendi aracıyla gittiği benzinlikte tamir etti. Karşılığında da ücret almayarak örnek bir davranış sergiledi.

Oto Lastik Tamircisinden Örnek Davranış
İzmir’in Tire ilçesinde yaşayan evli ve 2 çocuk sahibi lastik tamircisi İbrahim Ergeldi (46), örnek davranışıyla sosyal medyada fenomen oldu. Geçtiğimiz hafta sonu yaşanan ilginç olayda, gece yarısına doğru görevden dönen 112 ambulansının şoförü Mesut Şaşmaz İstasyon Caddesi’nde aracın lastiğinin patladığını fark etti. Tire - Gökçen yolu üzerinde bir benzin istasyonuna giden Şaşmaz, lastiğe hava basmasına rağmen sorunu gideremedi. Lastik tamircisi İbrahim Ergeldi’yi gece geç saatlerde olmasına rağmen çekinerek cep telefonuyla arayan 112 görevlisi, Ergeldi’den “Hemen geliyorum” yanıtını aldı.

“Devlete borç olmaz”

Yatağından kalkan lastik tamircisi Ergeldi, fırtına ve şiddetli yağmura rağmen kendi aracıyla ambulansın bulunduğu benzin istasyonuna kısa sürede ulaştı. “Yardım bekleyen canlar kurtulsun” diye zaman kaybetmeden lastiği tamir eden Ergeldi, üstüne “Devlete borç olmaz” diyerek ücret almadı. Ambulans görevlisi Mesut Şaşmaz, “Tire’de toplam 2 adet 112 ambulansı konuşlu bulunuyor. Bazen hiç ummadığımız acil durumlar yaşanabiliyor. Her iki ambulansımızı her an göreve hazır tutmak zorundayız. İbrahim abi, davranışı ile topluma örnek oldu” dedi.

Lastik tamircisi İbrahim Ergeldi ise, “Hepimiz bu toplumun bir parçasıyız. Bu güne kadar defalarca ambulans lastiği tamir ettim ama hiç para almadım. Belki benim veya bir yakınımın gece yarısı ambulansa ihtiyacı olabilirdi. Bu sorumluluk ile hareket ettim. Bugün olsa yine aynı şekilde davranırım” diye konuştu.

Kaynak: İHA