Ordu'da, 'Buzağı' Ödüllü Bilgi Yarışması

Ordu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, buzağı kayıplarına dikkat çekmek amacıyla, ‘Buzağı Ödüllü Bakım ve Besleme Bilgi Yarışması’ düzenlendi.

Ordu'da, 'Buzağı' Ödüllü Bilgi Yarışması
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın 2018 yılını hayvan hastalıkları ile mücadele ve buzağı kayıplarının önlenmesi yılı olarak seçilmesi üzerine, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yarışma düzenlendi.

Düzenlenen yarışmada, ön elemeler sonucu 19 ilçeden 95 katılımcı yarışmaya girmeye hak kazandı. 95 katılımcının da tabi tutulduğu ilk sınav sonrası, çeşitli ilçelerden 8 yarışmacı finale kalmaya hak kazandı.

Ordu Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen yarışmada, programın açılış konuşmasını yapan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, Türkiye genelinde buzağı ölümlerinin yüzde 15 civarında olduğunu ancak bu rakamın Ordu’da yüzde 5 olarak kayıtlara geçtiğini belirtti.

Yarışma sürecinden de bahseden Müdür Kemal Yılmaz, yarışmacıların bu süreçte keyifli vakit geçirerek bilgilerini tazelediklerini kaydetti.

Daha sonra yarışmacılar jüri eşleğinde yerlerini alarak, sorulara tabi tutuldu. 20 soruya tabi tutulan 8 yarışmacı arasında, Mesudiye ilçesinden Murat Özdamar birinci, Gürgentepe ilçesinden Halime Yılmaz ikinci ve Korgan ilçesinden Ömer Cört üçüncü oldu. Yarışmada birinci olan Murat Özdamar buzağı ile ödüllendirilirken, ikinci olan yarışmacıya tam altın, üçüncü olan yarışmacıya ise yarım altın hediye edildi. Ayrıca finale kalan toplam 8 yarışmacıya 100’er kilogramlık buzağı yemi verildi.

Yarışmanın birincisi Murat Özdamar, Ordu Valisi Seddar Yavuz eşliğinde buzağıyı teslim alarak fotoğraf çektirdi. Yarışmayı kazandığı için mutlu olduğunu söyleyen Murat Özdamar, emeği geçenlere teşekkür etti.
Kaynak: İHA