Kızıltepe'de Kütüphane Haftası Etkinliği

Kütüphane Haftası sebebiyle Mardin’in Kızıltepe ilçesinde öğrenciler, kitap okuma etkinliği düzenledi. İlçe Kütüphane Müdürü Aydın Mavidemir, öğrencilere kitap sevgisini aşıladıklarını söyledi.

Kızıltepe'de Kütüphane Haftası Etkinliği
Kızıltepe Belediyesi ve Kızıltepe İlçe Halk Kütüphanesi 54’üncüsü düzenlenen Kütüphane Haftası nedeniyle kitap okuma etkinliği düzenledi.

İlçedeki öğrenciler öğretmenleri eşliğinde Cumhuriyet Meydanında bulunan kütüphanenin bahçesinde kitap okudu. Etkinlik hakkında bilgiler veren İlçe Kütüphane Müdürü Aydın Mavidemir, “Bu yıl 54’üncüsünü düzenlediğimiz Kütüphane Haftası kapsamında kitap okuma etkinliklerini bir hafta süreyle düzenleyeceğiz. Buradaki amacımız çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerimizin kitap sevgisini artırmak, öğrencilerin kitaplardan daha çok yararlanmaktır” dedi.



Kızıltepe’ye modern kütüphane

Kızıltepelilere yeni kütüphane müjdesi veren Mavidemir, “Eski Hastane Caddesindeki kütüphanemizi yıktık. Yerine modern bir kütüphane kuracağız. Bu modern kütüphanemizle Kızıltepelilere hizmet vereceğiz. Bizim amacımız eğitimciler olarak çıtayı hep yükseltmek olmuştur. Birçok ilçe ile mukayese ettiğimizde çok ilerdeyiz. Kütüphanemiz bittiğinde daha güzel hizmet vereceğiz. Sınavlara hazırlanan çocukların yanı sıra birçok etkinlik düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA