Kitap Sevgisi Sokağa Taştı

'Kütüphaneler Haftası' dolayısıyla Düzce, Kocaeli ve Zonguldak'ta, binlerce öğrenci ve vatandaş, sokaklarda kitap okudu.

Kitap Sevgisi Sokağa Taştı
Düzce, Kocaeli ve Zonguldak'ta kitap okuma alışkanlığına dikkati çekmek isteyen öğrenci ve vatandaşlar, sokakta kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Düzce Anıtpark Meydanı'ndaki etkinlikte, İl Halk Kütüphanesi tarafından dağıtılan kitaplar, öğrenciler ve vatandaşlar tarafından okundu.

Düzce Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, burada yaptığı açıklamada, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kütüphaneler Haftası dolayısıyla "Sessiz Okuma" etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Okumanın yaşı, yeri ve zamanın olmadığını vurgulayan Budak, "Okumak için sadece boş ve serbest zaman olması gerekmiyor. Okumak için zaman ayırmak gerekir." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ise katılımdan oldukça memnun olduklarını vurgulayarak, "Çocuklarımız ile kitap okumanın zaten farkındayız ancak toplumda bir farkındalık oluşturmak için Kültür Müdürlüğümüz ile bu etkinliği düzenledik." diye konuştu.

Yarım saat süren etkinlikte çocuklar ve vatandaşlar, kurulan sandalye ve banklara oturarak kitap okudu.

- Kocaeli

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde de Kaymakam Ahmet Narinoğlu, beraberindeki protokol üyeleri ve öğrenciler, bir çay bahçesinde kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi.

Programda konuşan Narinoğlu, kitap okumanın önemini vurgulayarak, kitap okumanın insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisi olduğunu söyledi.

Okuyan insanın düşünce yapısı ve hayal dünyasının geliştiğini ifade eden Narinoğlu, "Toplumun kitap ve kütüphaneye ilgisini çekmek, toplumda okuma alışkanlığı ve okuma kültürü konusunda farkındalık yaratmak için düzenlenen bu etkinliğe gösterilen ilgi beni mutlu etti." şeklinde konuştu.

- Zonguldak

Ereğli ilçesinde ise çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu yaklaşık bin kişi, mitolojik kahraman Herkül'ün heykeli önünde kitap okuma etkinliğine katıldı.

İlçedeki çeşitli okullardan öğrenciler, Atatürk Bulvarı'nda yer alan 2,5 metre uzunluğundaki mitolojik kahraman Herkül'ün heykeli önünde 30 dakika boyunca kitap okudu.

Ereğli Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Berivan Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Kütüphane Haftası boyunca ilçe genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendiğini anlatan Çelik, bu yıl ki temanın yeni nesil çocuklar ve kütüphane olduğunu belirtti.

Sahil güzergahından geçen bazı vatandaşların da etkinliğe katılarak kitap okuduğu görüldü.
Kaynak: AA