Eyüpsultan'da Larva İlaçlamaları Başladı

Yaz aylarının yaklaşması nedeniyle Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelinde larva ilaçlamalarına başladı.

Eyüpsultan'da Larva İlaçlamaları Başladı
Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yaz ayları için haşere ve sineklere karşı önlemini erkenden aldı. İlçe genelinde larva ilaçlamalarına başladı.

Hem toplum sağlığını tehdit eden hem de vatandaşta huzursuzluk oluşturan karasinek ve sivrisinek larvalarına karşı mücadele eden ekipler; sulak ve yeşil alanlarda, su birikintilerinde, kanallarda, kuyularda ilaçlama yapıyor. Böylece yumurta halindeyken sineklerin oluşumuna engel olunuyor.

Yaz aylarının korkulu rüyası olan sineklere karşı ilaçlama çalışmalarına Eyüpsultan’ın Göktürk ilçesinden başlayan ekipler, ortalama bir ay içerisinde tüm Eyüpsultan’ın ilaçlanmasını sağlayacak.

Biyolojik ilaçlarla ve biyolojik kontrol yöntemleriyle ekipler halinde gerçekleştirilen larva ilaçlama çalışmaları yaz aylarının sonuna kadar sistematik bir şekilde Eyüpsultan’ın her yeri ilaçlanana kadar devam edecek.
Kaynak: İHA