Erol Günaydın, 'Geçmiş Deneyimlerinizden Ders Alın'

“Başarısızlıktan Alınan Dersler” başlıklı oturuma konuk olan Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, kazancı ne olursa olsun tek bir müşteriye veya sektöre odaklanmanın bazı sıkıntılara yol açabildiğini vurguladı.

Erol Günaydın, 'Geçmiş Deneyimlerinizden Ders Alın'
Ege Yönetim Danışmanları Derneği’nin düzenlediği 3. Yönetim Danışmanlığı Zirvesinde sektör temsilcileri bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. İzmir Ticaret Odasındaki zirve kapsamında gerçekleştirilen “Başarısızlıktan Alınan Dersler” başlıklı oturuma konuk olan Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, kazancı ne olursa olsun tek bir müşteriye veya sektöre odaklanmanın bazı sıkıntılara yol açabildiğini vurguladı.

Günaydın, “Eğer tek bir müşteriye odaklanırsanız o firmanın yaşadığı sıkıntılar sizi aşağı çekebilir.

Bu nedenle kazancınızı farklı müşteri gruplarına yaymaya çalışın. Yaşadığınız tecrübelerden ders alın. Yapabileceğiniz büyüklükte iş yapın, yeni bir işe girmek için ise mevcut işinizi zora sokacak veya riske atacak hamlelerden kaçının” diye konuştu.

İşletmelerin sıklıkla yaptığı bazı hatalar olduğunu da vurgulayan Erol Günaydın şöyle devam etti: “İşletmelerin genelde yaptığı 5 büyük hata var. Bunlardan sakınmaları gerekiyor. İlki, maliyete göre fiyat vermeyin. Yani piyasa koşullarına göre fiyatlandırma yapın. İkincisi piyasanın kaldırmayacağı maliyetlerle hizmet vermekten kaçının. Üçüncüsü hizmetinize veya ürününüze gereğinden fazla özellik ilave etmeyin. Böylelikle ekstra maliyetlerden kaçınmış olursunuz. Dördüncüsü geçmişe değil güncele bakın. Yeniliğe ve inovasyona öncelik verin. Son olarak sorunların çözümünde en kalifiye elemanlarınızı kullanmayın. Bunun yerine değerli insan kaynaklarınızı yeni fırsatlar oluşturmak için kullanın.”

“Ekonominin kaldıracı”

Toplantıda konuşan Ege Yönetim Danışmanları Derneği Başkanı Osman Varol da 2023 hedefindeki Türkiye’de toplum ve ekonominin gelişiminde danışmanlık sektörünün öneminin arttığını vurguladı. Varol, tüm sektörlere hizmet sunan danışmanların, üst yönetim ve diğer kademelerle işbirliği yaparak iyileştirme hizmetleri verdiklerini ifade etti.

Yönetim danışmanlarının adeta ekonominin kaldıracı olduğunu da dile getiren Vural, “Cumhuriyetin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisi olma hedefimiz var. Bu nedenle bağımsız olarak danışanlarımıza en iyi hizmeti sunma gibi bir sorumluluğumuz var. Sektörümüz için önemli bir gelişme de yaşandı, 11. Kalkınma Planı içine Yönetim Danışmanlığı faslı da eklendi. Bir çalışma grubu oluşturuldu ve sektör paydaşlarıyla birlikte gerekli beklentiler ve ihtiyaçlar da masaya yatırıldı” diye konuştu.

Kaynak: İHA