'Depremsellik Ve Güvenli Kent Planlaması' Paneli

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Depremsellik ve Güvenli Kent Planlaması" konulu panel düzenlendi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir otelde düzenlenen panelin açılışında yaptığı konuşmada, imardan belediyelerin sorumlu olduğunu belirterek, kent genelinde imar planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Kentin sağlıklı ve planlı gelişmesi için belediye olarak çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Başkan Çakır, kent genelinde jeolojik etüt çalışmalarının da sürdüğünü söyledi.

Yaklaşık 30 yıldır kentin kırsaldan yoğun göç aldığını ve hızla geliştiğine dikkati çeken Çakır, "Mevcut yerleşim yerlerinde kentsel dönüşüm yapmak son derece zor. Kentin büyükşehir statüsü kazanmasıyla, sağlıklı bir büyüme sürecine girdik. 20 yıl sonra geriye dönüp baktığımızda Malatya'nın sağlıklı gelişen ve güvenli bir şehir olduğunu görmüş olacağız." diye konuştu.

Çakır'ın konuşmasının ardından panelistler TMMOB Jeoloji Meslek Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Alan "Yerel Yönetimlerde Jeolojinin Yeri ve Önemi", ODTÜ Jeoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Tamer Topal ise "Arguvan Heyelanı ve Yapılar Çalışmalar" konularında sunum yaptı.

Kaynak: AA