Boğazlıyan'da Aile Bütünlüğü Konferansı

Boğazlıyan'da "Aile olmak, aile bütünlüğünün korunması, günümüz çocuklarını idare etmenin çözüm yolları ve cinsel istismarın önlenmesi" konulu konferans düzenlendi.

Boğazlıyan METEM'de düzenlenen konferansta konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Kayseri İl Müdürü Nevzat Özer, aile bütünlüğünün korunması, aile ilişkilerinin belli bir düzeye gelmesi konularının son derece önemli olduğunu söyledi.

Aileyi son ve güçlü bir sığınak olarak gördüklerini anlatan Özer, "Aileyi tekrar güçlendirmek ve yüceltmek zorundayız. Günümüz çocukları çok zeki ve bilgili. Her an kitle iletişim araçları ile her şeye ulaşabiliyor. O yüzden bu hedef kitleyi idare etmek kolay değil. Gün içerisinde çocuklarımızla günün kısa değerlendirmesini yapmamız gerekir. Gözümüzün onun üzerinde olduğunu bilmesi ve anne-babanın çocuğu takip ettiği imajı da çok önemlidir." dedi.

Son yıllarda istismar ve cinsel tacizde artışların olduğuna değinen Özer, çocukların cinsel istismara uğradıkları dönemde yaşadıkları travmalardan bahsetti.

Özer, "Cinsel istismar gerek dünyanın gerekse Türkiye'nin kanayan yarası. Bu konuda ailelerin bilinçlendirilmesine çok önem veriyoruz. Öğretmen ve rehber arkadaşlarımıza çok iş düşüyor. Okulda öğrencileri iyi gözlememiz gerekiyor. Bu gözlemi de çok dikkatli yapmamız gerekiyor. Buradan halkımıza, ailelere, öğretmen arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Lütfen 'bu iş ayıptır, günahtır, bana bir şey olmasın, aileme, ilçeme bir şey olmasın' gibi cümleleri çok sıkıntılı görüyoruz. Çocuğun ömür boyu yaşayacağı travmayı unutmamamız gerekiyor. Varsa böyle bir istismar, rehber öğretmenler kanalıyla milli eğitimle savcılığa suç duyurusunda bulunalım." ifadelerini kullandı.

Konferansa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Şimşek, İlçe Müftüsü Mehmet Güler, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Kaynak: AA