BMMYK Hatay Ofis Müdürü Conde İnceleme Yaptı

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Hatay Ofis Müdürü Minata Conde, Hatay'ın Altınözü ilçesindeki Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezini ziyaret etti.

Conde, beraberindeki heyetle Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Barınma merkezinde ilk olarak Suriyeli misafirlere hizmet veren iş yerlerini gezen Conde, ardından halı dokuma, dikiş nakış, seramik ve resim atölyelerini gezerek, burada yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur, ziyaret boyunca Conde ve beraberindeki heyete eşlik etti.

Kaymakam Uygur, barınma merkezindeki yaşam koşulları hakkında bilgiler verdi.

Heyet daha sonra Altınözü Kaymakamlığı ve Welt Hunger Hilfe (WHH) arasında yapılan protokol kapsamında Boynuyoğun Geçici Barınma Merkezinde devam eden Sera Projesi'nin inşaat çalışmalarını inceledi.

Conde, Türkiye'nin Suriyeli misafirlere yaptıkları için minnettar olduklarını belirtti.

Suriyelilerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için eğitimden sağlığa hemen her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak alt yapının oluşturulduğunu gördüğünü aktaran Conde, "Başta Altınözü Kaymakamı Bülent Uygur ve tüm kamp çalışanlarını hizmetlerinden dolayı tebrik ederim." dedi.

Ziyarette, Hatay İl Göç İdaresi Müdürü Mustafa Cengiz Bilen ve Gençlik ve Spor Hizmetleri İlçe Müdürü Ahmet Zümre de hazır bulundu.

Kaynak: AA