Başkan Yardımcısı Akkılınç Kariyerini Anlattı

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Anadolu Lisesi, Kariyer Planlama ve Mesleki Tanıtım Etkinlikleri kapsamında, Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç’ı konuk etti. Lisenin ilk mezunlarından olan Akkılınç, 11’inci sınıf öğrencilerine müfettişlik mesleğini anlatarak, belediyedeki görev ve yetkileriyle ilgili bilgiler verdi.

Başkan Yardımcısı Akkılınç Kariyerini Anlattı
Burhaniye Anadolu Lisesi kariyer günleri kapsamında, Burhaniye Belediyesi Başkan Yardımcısı Cemal Akkılınç konuk edildi. Aynı zamanda okulun 1974 yılı mezunlarından olan Akkılınç, kariyer meslekler arasında yer alan müfettişlik görevinde bulunması nedeniyle okula davet edilerek, öğrencilerle bir araya geldi.

Burhaniye Anadolu Lisesi’nde öğrencilik yıllarındaki anılarını tazeleyen Akkılınç öğrencilere; müfettişliğin özellikleri, müfettiş olabilme şartları, müfettişlik mesleğinin kamu ve özel sektördeki yeri hakkında bilgiler verdi. Belediyede yürüttüğü başkan yardımcılığı görevi kapsamında, yetki ve çalışmaları hakkında konuşan Akkılınç, kendisine bağlı Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü’nün işleyişi ve hizmetleriyle ilgili bilgiler de aktardı. Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplandıran Akkılınç, öğrencilere çok çalışmaları gerektiğini söyleyerek, mesleki tercihlerini yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda tüyolar verdi.
Kaynak: İHA