Başkan Günaydın, Çünür'deki Çalışmaları İnceledi

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Çünür Kavşağında başlatılan gül parkı çalışmaları ile tıp fakültesine ulaşımı sağlayan yolda gerçekleştirilen yenileme çalışmalarını inceledi.

Başkan Günaydın, Çünür'deki Çalışmaları İnceledi
İncelemenin ardından Başkan Yusuf Ziya Günaydın, yeni Çünür yerleşim yerlerinde büyük bir çalışmanın başlatıldığını söyledi.

Günaydın, “Yeni Çünür’e tamamen asfalt yapılıyor. Şimdi burası da giriş kavşakları düzenlenerek şehir prestij parkına dönüşecek. Bu arada eski Çünür’de bir şehir düzenine girmiş olacak ve önünde de büyük bir gül parkı yapılacak. Burası çok çukurda kalmış bir yer, dolgu işlemleri yapıyoruz. Eski yolları düzenliyoruz. Burayı bir şehir düzenine sokuyoruz. Nasıl Antalya girişinde Şehitler Parkı, Gaziler Parkı bir prestij oluşturduysa, halkın kullanımındaysa İstanbul yolu girişinden burası da bir prestij parkına dönüşecek. Şehir düzenine uyan bir çalışma yapılıyor” dedi.



“Şehir prestij parkı yapılan yerde modern bir kavşak olması gerekiyor”

Üniversiteye giden bir yol olduğunu ifade eden Yusuf Ziya Günaydın, “Bu yol bir gecekondu yoluyla devam ediyordu. Şimdi bunu profesyonel bir kavşak ve ebatlarıyla kalıcı bir düzen sağlanıyor. Burada inceledik, şehir parkı yaptığımız yer çukurda kalıyor. O düzeni kabartmak gerekiyor, bunu yapınca da bu yolda aşağıda kalıyor. Bu yolu da kabartmak gerekiyor. Bunlarla kimse uğraşmak istemez. Ancak biz teknik, bilimsel yönden ne gerekiyorsa onu yapıyoruz. Güzel şehir prestij parkı yapılan yerde modern bir kavşak olması gerekiyor. Tabi Karayollarının yıllar önce yapmış olduğu bir yer. Bu kavşakta bunların da kalkması lazım. Onun için Karayolları ile de bir çalışma yapacağız. Şehrin girişinde bilim yuvası olan bir üniversite kentinde böyle yerlerin çok düzenli olması gerekiyor. Çünkü bu bilim yuvalarına özellikle tıp fakültesine ulaşan kavşak burası. Bu kavşağı düzenli bir şekilde yapıyoruz.

İnşallah şehrimizde önemli bir nokta halinde Çünür’le de bütünleşecek.”
Kaynak: İHA