Aracın Çarptığı Köpeğe Özel Bakım

Bilecik-Bozüyük yolunda aracın çarpması sonucu yaralanan köpek, belediye ekiplerinin yoğun çabasıyla kurtarıldı.

Alınan bilgiye göre, kent merkezine 30 kilometre uzaklıkta Kurtköy mevkisinde bir köpeğe aracın çarptığı ihbarına alan Bilecik Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, olay yerine gitti.

Yolda ağır yaralı halde bulunan köpek, bakım merkezine getirildi.

Bakım merkezi müdürü Veteriner Hekim Nedret Avcı, yaptığı açıklamada, belediye olarak her zaman hayvanların yardımına koşmaya çalıştıklarını söyledi.

Avcı, "Bilecik merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Kurtköy mevkisinde yaralı köpek ihbarı aldık. Belediyemizin mücavir alanında olmamasına rağmen arkadaşlarımız acil müdahale aracımızla yaralı köpeği bulunduğu yerden alıp getirdiler.

İlk tedavide iç kanaması olduğu tespitinde bulunduk. Hayvanın ayaklarında herhangi bir kırık yok. Araç çarpmasının etkisiyle köpeğin üzerindeki şoku atlatamadığını ve buna bağlı olarak ayağa kalkmakta zorlandığını gördük. İç kanaması için gerekli iğneleri yaptık ve çarpmanın etkisiyle oluşan yaraları tedavi ettik. Yaralı köpeği birkaç gün tedavi merkezimizde misafir edeceğiz. İyileştiğinde tekrar doğal yaşam alanına bırakacağız. Vatandaşlarımızın bu tür olayları bizlere acil bir şekilde bildirmeleri çok faydalı olacaktır." dedi.

Kaynak: AA