Amasya SGK'dan GSS Borçları İçin Uyarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Amasya İl Müdürü Nurcan Yurt Şenel, Genel Sağlık Sigortası'nda (GSS) gecikme zammı ve cezasının silindiğini hatırlatarak son ödeme tarihinin 30 Nisan olduğu uyarısı yaptı.

Şenel, SGK İl Müdürlüğü'nde düzenlendiği basın toplantısında, herhangi bir sağlık güvencesi olmayan vatandaşlar için GSS'nın 1 Ocak 2012 tarihinde zorunlu hale getirildiğini hatırlatarak, GSS kapsamında yer alan vatandaşların çeşitli nedenlerle 1 Nisan 2017 tarihine kadar ödemedikleri prim borçlarının başvuru şartı aranmaksızın 6824 Sayılı Kanun ile yapılandırıldığını söyledi.

Gelir testi başvurusu tebliğ edilen kişilerin 2 Nisan'a kadar müracaat etmeleri gerektiğini aktaran Şenel, şunları kaydetti:

"Gelir testine müracaat eden sigortalılarımızın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından kurumumuza bildirilen gelir testi sonucunda, gelirlerinin brüt asgari ücretin üçte birinden az olduğunun tespit edilmesi durumunda, genel sağlık sigortası prim borçları silinecektir. Gecikme zammı ve gecikme cezası silinen bu borçlar, aylık sadece 53,33 lira üzerinden yeniden hesaplanmış ve son ödeme tarihi ise 30 Nisan 2018 olarak belirlenmiştir. Genel Sağlık Sigortalılarımız ilgili borçlarını kurumumuzla anlaşmalı bankalar aracılığıyla ya da internet üzerinden internet bankacılığı veya kredi kartı ile 'GSS 6824 Prim Tahsilatı' menüsünden ödeyebilirler. Söz konusu borçların 30 Nisan 2018 tarihine kadar ödenmemesi halinde ise ilgili borçlara 1 Nisan 2017 tarihinden itibaren gecikme cezası ve gecikme zammı tahakkuk edecektir."

Kaynak: AA